Antena 3 CNN Actualitate Social Legea privind măștile gratuite pentru toți românii, votată de Senat

Legea privind măștile gratuite pentru toți românii, votată de Senat

Senatul a adoptat propunerea legislativă care prevede acordarea gratuită a măştilor de protecţie, fiecărui cetăţean român, pentru a se proteja de noul coronavirus. 

Legea privind măștile gratuite pentru toți românii, votată de Senat
Sursa foto: Pexel
19 Mai 2020   •   21:00

Legea a fost inițiată de deputați din PSD și Pro România și trebuie aprobată de Camera Deputaților. Guvernul anunțase o inițiativă similară, destinată însă numai persoanelor fără posibiltăți materiale.

"Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import. Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA", se arată în proiectul depus la Senat pe 27 aprilie.

Distribuţia măştilor ar urma să fie realizată de compania Unifarm SA, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, către autorităţile publice locale.

×
Subiecte în articol: măști proteție
Parteneri
Imaginile momentului: Cade grindină în România!
x close