Antena 3 CNN Actualitate Social Mega-bombă din SUA amenință să dinamiteze Capitala. La cine ajunge ancheta avocatului lui Trump

Mega-bombă din SUA amenință să dinamiteze Capitala. La cine ajunge ancheta avocatului lui Trump

Mega-bombă din SUA amenință să dinamiteze Capitala. La cine ajunge ancheta avocatului lui Trump
26 Oct 2019   •   23:34

Andreea Sava, a prezentat la emisiunea ”Descoperiți”, mega-bombă din SUA amenință să dinamiteze Capitala.

În Statele Unite e un meci foarte dur. Omul lui Donald Trump a vorbit despre ”când vom ajunge în România”. Cei de la NBS News au mers pe o altă filieră.

"În anul final al administrației Obama, un avocat american călătorea în România pentru a întâlni un om de afaceri acuzat că a orchestrat o operațiune imobiliară coruptă. Afaceristul era Gabriel Puiu Popoviciu, un bogat mogul imobiliar. Avocatul adus să-l sfătuiască era Hunter Biden, fiul vicepreședintelui american la acea vreme, Joe Biden, susțin două persoane familiare cu chestiunea în cauză. Munca lui Hunter Biden pentru Popoviciu, în 2016, a rămas neraportată la acea vreme, dar implicarea lui Joe Biden în România era extrem de publică. 

Vicepreședintele era printre principalele voci care îndemnau guvernul să eradicheze corupția", titrează NBC News, amintind exact pasajul din discursul de la Cotroceni al lui Joe Biden pe care tocmai vi l-am arătat. Jurnaliștii americani mai remarcă și faptul că și celălalt fiu al lui Joe Biden, Beau, fusese invitat de onoare în România, în 2012, la inaugurarea noului sediu al ambasadei SUA la București. 

Jurnaliștii NBC News spun că nu cunosc detaliile colaborării dintre Popoviciu și Biden dar remarcă faptul că, după condamnare, Popoviciu ajunge să lucreze cu tabăra adversă fostului vicepreședinte american, adică cea a fostului șef FBI, Louis Freeh și a avocatului lui Trump, Rudy Giuliani, amintind inclusiv de scrisoarea trimisă de Giuliani președintelui Iohannis în august 2018, în care vorbea despre implicarea statului paralel în justiția din România. Avocatul lui Hunter Biden nu a dat niciun răspuns în legătură cu afacerile derulate de acesta în România dar, în urma scandalului, fiul lui Joe Biden s-a retras din consiliul de conducere al unei companii din China al cărui nume apare de asemenea în scandal, a anunțat că va renunța să mai încheie contracte cu companii străine dacă tatăl său va ajunge Președinte și a declarat că regretă că acțiunile sale i-au afectat campania.

×
Subiecte în articol: Descoperiți
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close