Antena 3 CNN Actualitate Social Mesaje jignitoare pe pereții unei biserici din Maramureș: „Nu mai faceți gălăgie!”

Mesaje jignitoare pe pereții unei biserici din Maramureș: „Nu mai faceți gălăgie!”

Mai multe persoane necunoscute au vandalizat o biserică din lemn din orașul Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş.

Mesaje jignitoare pe pereții unei biserici din Maramureș: „Nu mai faceți gălăgie!”
Sursa foto: Foto: Radu Oltean
13 Mai 2020   •   20:02

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru distrugere. „Nu mai faceți gălăgie cu c*** voastre”, este unul din mesajele scrise.

”Poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au fost sesizaţi că peretele exterior al unei biserici din oraş a fost distrus. Verificările efectuate au relevat că în noaptea de 2 spre 3 mai, persoane necunoscute au scris cu vopsea albă diferite mesaje pe peretele exterior al bisericii de lemn. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere în vederea identificării autorilor şi luării măsurilor legale”, au spus poliţiştii.

Imaginile au fost postate pe o pagină de Facebook, unde se explică că demersul de vopsire a peretelui s-a datorat modului în care preoţii bisericii din Tăuţii Măgherăuş au scos boxele afară pentru transmiterea slujbelor.

”Una din cele mai arogante şi nesimţite idei ale multor preoţi ortodocşi din România a fost împărţirea slujbelor din biserică cu toată lumea, prin boxele scoase afară. Să bage cu forţa religie la păgânimea din oraşe, mama lor de atei! O perioadă oamenii au îndurat. Nu dădea bine să te iei de Biserică că ţi-era frică că te bate Dumnezeu. Sau Părintele, sau enoriaşii mai cucernici”, a scris acesta.

×
Subiecte în articol: biserica vandalizata
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close