Antena 3 CNN Actualitate Social Misterul se adânceşte în cazul morţii liderului grupării de proxeneţi care a pus stăpânire pe Caracal. Ce s-a întâmplat cu Cocoș în închisoare

Misterul se adânceşte în cazul morţii liderului grupării de proxeneţi care a pus stăpânire pe Caracal. Ce s-a întâmplat cu Cocoș în închisoare

Misterul se adânceşte în cazul morţii liderului grupării de proxeneţi care a pus stăpânire pe Caracal. Ce s-a întâmplat cu Cocoș în închisoare
19 Aug 2019   •   16:54

Misterul se adânceşte în cazul morţii liderului grupării de proxeneţi care a pus stăpânire pe Caracal. Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, mai multe documente care arată ce s-a întâmplat cu Cocoş în închisoare, în ultimele sale zile de viaţă. Familia lui susţine în continuare, după mai bine de 3 ani, că acesta a fost asasinat.

Daniel Marinel Bogdan, zis Cocoş. Mărturiile fetelor traficate de acesta sunt înfiorătoare. Şi el, şi acoliţii săi erau extrem de violenţi, iar abuzurile la care erau supuse tinerele, cele mai multe dintre ele minore, sunt atât de dure încât nu pot fi redate.

Cocoş a ajuns după gratii în 2012, odată cu primele descinderi ale DIICOT în acest dosar. Aproape patru ani mai târziu, pe 25 ianuarie 2016, bărbatul li se plânge angajaţilor penitenciarului de dureri puternice şi că nu îşi simte picioarele. Potrivit unui document obţinut de Antena 3 , medicul care îl consultă îi face următoarea evaluare:

"Stare generală medie, acuză dureri intense la nivelul coloanei vertebrale lombare, bilateral. Acuză parestezii la bivelul ambelor membre inferioare, de la genunchi până la tălpi. Afirmă traumatism în urmă cu 2-3 zile", se arată în documentul ANP.

Cocoş este dus la UPU Craiova, unde este evaluat şi i se face o tomografie, după care este dus din nou în penitenciar.

Două zile mai târziu, familia lui Daniel Marinel Bogdan, zis Cocoş, reclamă că acesta ar fi fost bătut de un subofiţer, în Penitenciarul Craiova. Deţinutul este dus din nou la cabinetul medical al închisorii, medicul de acolo consideră că nu există semne ale unei agresiuni.

Pentru că starea lui se agrava în continuare, pe 28 ianuarie 2016 - Cocoş este dus din nou la Urgenţe, la Craiova, unde medicul care îl consultă recomandă un control psihiatric. A doua zi, pe 29 ianuarie 2016, Parchetul deschide un dosar penal, ca urmare a plângerii familiei. Deşi cu patru zile mai devreme îi spusese medicului că a fost agresat, Cocoş refuză acum să depună plângere.

Familia spune că deţinutul ar fi fost bătut de un gardian din penitenciar. Unele surse spun că proxenetul ar fi avut o altercație cu mai mulți deținuți. Unul dintre agresori ar fi fost fratele unei fete pe care Cocos o violase.

Între timp, sănătatea lui Cocoş este din ce în ce mai precară. De aceea, pe 2 februarie 2016 este mutat la Spitalul Penitenciar Colibaşi. Pentru că nici aici nu apar progrese, pe 5 februarie, el este dus la Spitalul Judeţean Argeş. Medicii de aici decid să îl trimită de urgenţă la Spitalul Universitar Bucureşti. Câteva ore mai târziu, pe 6 februarie, la ora 04.00, medicii declară decesul pacientului.

Diagnosticul oficial pus ulterior în urma autopsiei: Tromboza venoasa, trombembolism pulmonar si poliradiculonevrita. Chiar dacă nu au vrut să vorbească în faţa camerei, mai mulţi medici pneumologi şi legişti au declarat, pentru Antena 3, că nu este exclusă posibilitatea ca aceste afecţiuni să fie avut la origine o agresiune. Totuşi, pentru că deţinutul a murit la Spitalul Universitar din Capitală, dosarul morţii lui Cocoş a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. După ce ar fi vizionat imagini de pe camerele de supraveghere din penitenciar şi ar fi stat de vorbă cu deţinuţi, procurorii au stabilit că nu există suspiciuni privind decesul bărbatului.

În urma sesizărilor făcute de familie, Avocatul Poporului începe verificări, dar şi aceasta se încheie cu aceeaşi concluzie. Rudele lui Cocoş cred însă şi acum că bărbatul a fost ucis de teamă că acesta ar fi urmat să dea în vileag membri importanţi ai reţelei, printre care şi persoane sus-puse.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close