Antena 3 CNN Actualitate Social Mitropolia Banatului a cumpărat o vilă de la un clan de romi: „Vrem să fie un model de restaurare”

Mitropolia Banatului a cumpărat o vilă de la un clan de romi: „Vrem să fie un model de restaurare”

Mitropolia Banatului a cumpărat o vilă de la un clan de romi: „Vrem să fie un model de restaurare”
Sursa foto: Foto: mitropolia-banatului.ro
19 Sep 2019   •   09:21

Mitropolia Banatului a cumpărat în urmă cu aproape patru ani o vilă din zona ultracentrală a Timişoarei care a aparţinut în cea mai mare parte lui Vladimir Cârpaci, unul dintre cei mai bogaţi romi din Timişoara. Clădirea a fost cumpărată pentru a fi transformată într-un centru de tineret. Lucrările nu sunt, însă, finalizate nici în prezent.

La finele anului 2015, Vladimir Cârpaci a fost de acord să îşi vândă apartamentele Mitropoliei Banatului contra sumei de 350.000 de euro. La rândul său, Florin Ciobănescu a vândut apartamentul pe care îl deţine Mitropoliei, care a devenit astfel proprietar al întregii vile. 

„Pentru noi această clădire era foarte importantă pentru că este în curtea noastră şi nu avem nicio clădire în care să desfăşurăm anumite activităţi cu tineri, conferinţe şi tot ce aşteaptă în momentul de faţă societatea civilă pentru activităţile cu tinerii. 

Din a doua zi în care am venit aici lucrăm la achiziţia acestei case. E în curte la noi şi pentru noi e vitală această construcţie”, declara ÎPS Ioan Selejan pentru „Adevărul”, după realizarea tranzacţiei.

Continuarea pe Adevarul.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close