Noi detalii ies la iveală despre românul care a fost asasinat în Costa Rica. Bărbatul folosea identități false pentru a călători

13 Sep 2019   •   22:59
Noi detalii ies la iveală despre românul care a fost asasinat în Costa Rica. Bărbatul folosea identități false pentru a călători foto: Pixabay.com

Noi detalii ies la iveală despre românul care a fost asasinat la comandă în Costa Rica. Potrivit unor surse judiciare din capitala San Jose, Oțelac obișnuia să utilizeze numeroase identități false.

Potrivit Cancan, acesta s-a identificat în fața autorităților atât ca Bob Iulian, cât și ca Beldeanu Aurel, Turati Alberto, Murillo Sandi și Chamorro Russinqe, pretinzând că este ba olandez, ba italian, chiar și costarican sau rus. Ancheta deschisă acum 19 ani a stabilit că George Oțelac era liderul unei rețele care trafica droguri din America de Sud către Europa, folosind Costa Rica drept destinație de legătură.

Românul a fost reținut pe 20 iulie 2000, atunci când a încercat să pătrundă pe Aeroportul Internațional Juan Santamaria cu 20 de kg de cocaină. Drogurile ascunse în recipiente destinate sticlelor de vin trebuiau să ajungă în Timișoara, pe ruta Costa Rica-Amsterdam-București. În momentul arestării de pe aeroport, Oțelac s-a legitimat drept Turati Alberto, cetățean italian.

Parteneri
x close