Antena 3 CNN Actualitate Social NOUL COD RUTIER. Greșelile frecvente pentru care poți lua amenda maximă

NOUL COD RUTIER. Greșelile frecvente pentru care poți lua amenda maximă

NOUL COD RUTIER. Greșelile frecvente pentru care poți lua amenda maximă
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
14 Oct 2019   •   11:11

NOUL COD RUTIER. Noul Cod Rutier a intrat în vigoare, sâmbătă, 12 octombrie, și prevede sancțiuni usturătoare. Amenda pentru folosirea telefonului mobil poate ajunge la 1.160 de lei și se aplică și șoferilor chiar dacă stau la semafor.

NOUL COD RUTIER. Regula este valabilă și dacă vehiculul staționează pe un drum public (ex: când stai la semafor) și se pedepsește cu 6 până la 8 puncte-amendă (adică 870-1.160 de lei) și patru puncte de penalizare. Atât șoferii cât și bicicliștii, trotinetiștii și vatmanii sunt pasibili de această pedeapsă.

NOUL COD RUTIER. Cât pentru folosirea aplicațiilor Waze, Google Maps sau a altora de aceeași natură, această acțiune este permisă atâta timp cât nu butonați telefonul din mers, ci doar când staționați (altundeva decât pe drumurile publice, firește), scrie Libertatea. 

NOUL COD RUTIER. Lipsa ITP-ului, condusul în stare de ebrietate, mersul pe contrasens pe autostradă, depășirea pe linie continuă – știm deja că sunt greșeli grave, cu toate că încă nu lipsesc, din păcate, din tabloul mioritic. Până la 2.900 de lei amendă riscă și cei care fac gesturi obscene în trafic sau aruncă gunoaie.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close