Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă înşelătorie în comerţul din România. Avertismentul DNSC!

O nouă înşelătorie în comerţul din România. Avertismentul DNSC!

O nouă tentativă de fraudă se propagă zilele acestea pe social media sau aplicații de mesagerie, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. Sunt vizați clienții magazinelor Profi.

O nouă înşelătorie în comerţul din România. Avertismentul DNSC!
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    09 Mar 2022   •   14:07

DNSC atrage atenția asupra unui nou caz de tentativă de fraudă, în care infractorii cibernetici promovează capcane promoționale folosindu-se de identitatea vizuală a unor companii.

În în ultimele zile sunt vizați clienții Profi.

Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu de 340 RON după completarea unui chestionar, utilizatori din România primesc în aceste zile pe social media sau aplicații de mesagerie mesaje cu link-uri către site-uri de phishing.

„Echipa Directoratului a primit notificări cu privire la existența unor astfel de tentative de la utilizatori care au realizat că este vorba despre o păcăleală și a luat imediat măsurile necesare închiderii lor. Cu toate acestea, atacatorii pun în funcțiune noi site-uri care găzduiesc astfel de inițiative frauduloase aproape zilnic”, atrage atenția DNSC.

Ce au de făcut oamenii

- Evită accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute și analizează-le cu o soluție de securitate, înainte de a face click! Fii atent totodată la domeniul site-ului pe care te afli, înainte de a lua orice decizie. În acest caz, potențiala victimă era redirecționată către o pagină de pe site-ul pectarezhoch[.]gq, care evident nu este un canal oficial de comunicare al Profi

- Nu furniza date cu caracter personal, financiar sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri

- Verifică mereu existența promoției pe canalele oficiale ale brandului și raportează orice ofertă sau concurs care ridică suspiciuni la 1911 sau [email protected].

- Fii atent la corectitudinea textului în limba română, pentru că atacatorii se folosesc de instrumente de traducere automată.

×
Subiecte în articol: DNSC profi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close