Antena 3 CNN Actualitate Social Omul care şi-a învins handicapul de la naştere şi a muncit toată viaţa | "Este un exemplu pentru comunitatea noastră"

Omul care şi-a învins handicapul de la naştere şi a muncit toată viaţa | "Este un exemplu pentru comunitatea noastră"

Un localnic din Sânpetru de Câmpie, din judeţul Mureş, demonstrează că nimic nu este imposibil. Cu un handicap din naştere şi 18 operaţii, bărbatul nu s-a lăsat înfrânt. Are familie și o afacere cu care se poate mândri.

Omul care şi-a învins handicapul de la naştere şi a muncit toată viaţa | "Este un exemplu pentru comunitatea noastră"
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    11 Aug 2022   •   10:39

Un localnic din comuna Sâmpetru de Câmpie, din județul Mureș, demonstrează că nimic nu e imposibil. Omul are un handicap din naștere, iar din cauza aceasta a suferit 18 operații. Nu s-a lăsat înfrânt. Și-a întemeiat o familie și muncește.

În timp ce unii oameni sănătoși se plâng, sunt mereu obosiți și așteaptă mila statului prin ajutorul social, Viorel Macarie, în vârstă de 67 de ani demonstrează că poți reuși în viață dacă vrei și ești harnic.

Și-a depășit handicapul fizic ce i-a dominat copilăria și acum își asigură existența prin munca pământului. A făcut o plantație de aronia și o îngrijește foarte bine.

Deși sunt mai puțin cunoscute la noi, aceste fructe au numeroase beneficii, mai ales pentru diabetici.

"În copilărie am văzut ce fac ceilalți parteneri de joacă care erau sănătoși din punct de vedere fizic și psihic și întotdeauna mi-a plăcut. Mi-a plăcut să fac, să nu rămân în urmă. A trecut timpul, mi-am format o familie cu ajutorul lui Dumnezeu.

Țineam neapărat să fac ceva pentru a contribui la întreținerea familiei, de a întreține copiii și a-i da mai departe la școli. M-am tot gândit ce aș putea să fac ca să fie în folosul și al societății, și al familiei și am găsit această modalitate de a înființa o plantație de aronia", a povestit bărbatul.

De când se știe, Viorel a făcut orice pentru a-și câștiga existența. A fost operator de film pe 16 milimetri, prelucrător de produse electrotehnice, cartonagist, apicultor și acum agricultor.

"Pentru mine tot se petrece, e normal. Nu cunosc alte variante. Pentru mine așa e normal", a mărturisit Viorel.

Vecinii spun că bărbatul este un exemplu pentru comunitatea din Sâmpetru de Câmpie, pentru devotamentul, cinstea și omenia de care dă dovadă.

×
Subiecte în articol: mures
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close