Antena 3 CNN Actualitate Social ONU: Pandemia de coronavirus generează ameninţări semnificative la adresa păcii internaţionale

ONU: Pandemia de coronavirus generează ameninţări semnificative la adresa păcii internaţionale

Criza generată de pandemia de coronavirus este de tip medical, dar generează ameninţări foarte mari la adresa păcii internaţionale şi a ordinii sociale, evidenţiind inclusiv vulnerabilităţi privind atacuri "bioteroriste", avertizează Antonio Guerres, secretarul general ONU.

ONU: Pandemia de coronavirus generează ameninţări semnificative la adresa păcii internaţionale
Sursa foto: Hepta
10 Apr 2020   •   18:47

"Deşi pandemia de coronavirus este în primul rând o criză medicală, implicaţiile sunt mult mai ample. Observăm deja efectele negative la nivel social şi economic, în contextul în care guvernele din întreaga lume încearcă să identifice cele mai bune soluţii contra şomajului în creştere şi a scăderii economice. Pandemia prezintă şi o ameninţare semnificativă pentru pacea şi securitatea pe plan internaţional, existând posibilitatea de a conduce la amplificarea tensiunilor sociale şi a violenţelor, care ar submina semnificativ capacitatea noastră de a combate boala", a declarat Antonio Guterres la reuniunea Consiliului de Securitate ONU.

"Vulnerabilităţile şi lipsa de pregătire evidenţiate de această pandemie oferă un spaţiu pentru modul în care s-ar putea derula un atac bioterorist şi ar putea intensifica riscurile în acest sens. Grupuri nonetatiste ar putea obţine acces la tulpini microbiene virulente care ar putea genera efecte devastatoare în societăţi din lume", a atras atenţia secretarul general ONU, conform declaraţiei postate pe site-ul Naţiunilor Unite.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit, joi seară, pentru a discuta, în premieră, despre criza coronavirusului.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close