Antena 3 CNN Actualitate Social PAȘTELE CATOLIC 2016. Catolicii sărbătoresc în acest weekend Paștele

PAȘTELE CATOLIC 2016. Catolicii sărbătoresc în acest weekend Paștele

PAȘTELE CATOLIC 2016. Catolicii sărbătoresc în acest weekend Paștele
26 Mar 2016   •   16:41

PAȘTELE CATOLIC 2016. Catolicii sărbătoresc în această duminică Învierea, pe care ortodocșii o vor sărbatori abia peste o luna, în data de 1 Mai.

PAȘTELE CATOLIC 2016. Iată care sunt principalele diferențe între Paștele Catolic și cel Ortodox.

PAȘTELE CATOLIC 2016. Prima diferență majoră este dată chiar de Slujba de Înviere, care la ortodocși durează până la trei, patru dimineața, credincioșii fiind chemați la miezul nopții să ia Lumină. La catolici, în schimb, procesiunile se încheie la miezul nopții.

PAȘTELE CATOLIC 2016. Apoi, Postul Paștelui este mult mai permisiv în credința catolică. Credincioșii au voie să consume ouă, lapte și brânză. Ortodocșii nu au voie să mânânce niciun produs de origine animală, excepție făcând doar cele două dezlegări la pește.

PAȘTELE CATOLIC 2016. Paștele Catolic și cel Ortodox se sărbătoresc în zile diferite de la Marea Schismă din 1054. Catolicii calculează data Învierii în funcție de luna plică ecleziastică și o dată fixă din calendarele bisericești a echinocțiului de primăvară. În schimb, ordodocșii folosesc luna plină astronomică și data reală, astronomică, a echinocțiului.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close