Antena 3 Actualitate Social PENSII IMPOZITATE. Ce pensii ar uma să fie impozitate conform unei propuneri legislative

PENSII IMPOZITATE. Ce pensii ar uma să fie impozitate conform unei propuneri legislative

17 Sep 2019   •   17:16
PENSII IMPOZITATE. Ce pensii ar uma să fie impozitate conform unei propuneri legislative
Sursa foto: Foto: pixabay.com

PENSII IMPOZITATE. Comisia de buget-finanţe a Senatului a acordat, marţi, rapoarte favorabile pentru două propuneri legislative iniţiate de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, care vizează impozitarea pensiilor speciale de peste 7.000 de lei şi atribuirea unui caracter social programului Prima Casă.

PENSII IMPOZITATE. Eugen Teodorovici, prezent la şedinţa comisiei, şi-a amendat proiectul privind taxarea pensiilor, astfel încât componenta din pensii bazată pe principiul contributivităţii să nu fie taxată.

PENSII IMPOZITATE. Propunerea legislativă prevede taxarea pensiilor speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei - cu 50%.

PENSII IMPOZITATE. Altă propunere legislativă a lui Eugen Teodorovici prevede modificarea OUG 60/2009 privind programul Prima Casă, care este redenumit "O familie, o casă".

PENSII IMPOZITATE. Teodorovici a depus la Senat mai multe proiecte de lege, dintre care doar acestea au intrat marţi în dezbaterea Comisiei de buget-finanţe, celelalte fiind retrase de pe ordinea de zi a comisiei. Preşedintele Comisiei de buget, Viorel Arcaş, a explicat că acestea au fost retrase pentru că necesită "o dezbatere mai aprofundată".

PENSII IMPOZITATE. Teodorovici şi-a exprimat speranţa ca proiectul cu taxarea pensiilor să se regăsească miercuri pe ordinea de zi a plenului Senatului şi săptămâna viitoare să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

PENSII IMPOZITATE. El a explicat că în cazul mai multor sume care se cumulează la pensie este necesară o declaraţie pe proprie răspundere pentru a se şti exact care sunt acele venituri.

PENSII IMPOZITATE. "Impactul pentru anul viitor este de aproximativ de jumătate de miliard de lei", a spus Teodorovici.

PENSII IMPOZITATE. Teodorovici a infirmat existenţa unor disensiuni cu premierul din cauza acestor proiecte de lege depuse de el la Senat.

PENSII IMPOZITATE. "Am ales să mergem pe această cale, să venim cu ele în Parlament, tocmai pentru a se evita tensiuni nefondate - că nu se discută suficient de mult anumite acte normative", a mai spus Teodorovici.

Sursă: Agerpres
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close