Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire A fost pericol de explozie la un tren încărcat cu nitrat de amoniu în zona Breaza. Raed Arafat: Incendiul a fost lichidat

A fost pericol de explozie la un tren încărcat cu nitrat de amoniu în zona Breaza. Raed Arafat: Incendiul a fost lichidat

A fost pericol de explozie la un tren încărcat cu nitrat de amoniu în zona Breaza. Raed Arafat: Incendiul a fost lichidat
31 Oct 2017   •   20:13

UPDATE 20.13 - Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat marți seara, la Antena 3, că incendiul de la vagonul de tren de marfă a fost lichidat, astfel că nu mai există niciun pericol în zonă.

”Din cele 25 de vagoane, unul a fost cu fum și foc în interior, pompierii au intervenit și au deconectat o parte din vagoane de la cel cu incendiu. În ultima oră și jumătate, s-a lucrat intens. Acum au deschis vagonul, au reușit să lichideze incendiul. Nu mai există niciun pericol”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în MAI, marți, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

De asemenea, potrivit lui Arafat, populația evacuată din zonă se poate întoarce la locuințe.

----------------------------

Știrea inițială 18.21

Pompierii prahoveni intervin, marți seară, în gara Breaza Nord, pentru asigurarea măsurilor specifice la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu din care iese fum, populația urmând să fie evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, trenul de marfă este compus din 25 de vagoane, iar dintr-un container situat la jumătate iese fum.

La fața locului se intervine cu șase autospeciale pentru răcirea vagonului, dar și cu o ambulanță SMURD, până la acest moment nefiind înregistrate victime.

Vasiloae a precizat că populația va fi evacuată pe o rază de aproximativ 800 de metri.

Conform sursei citate, a fost oprită alimentarea cu energie electrică, urmând ca linia să fie scoasă de sub tensiune.

Comunicatul CFR

Circulația feroviară este blocată pe un fir, pe ruta Brașov-București, au afirmat oficiali ai Poliției Transporturi Feroviare Prahova.

Traficul feroviar este oprit, marţi după-amiază, între Comarnic şi Câmpina, iar alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul a fost întreruptă după ce au fost sesizate scurgeri de conţinut dintr-un tren care transporta azot.

Potrivit CFR SA, trenul transporta azot de la Târgu Mureş la Ploieşti Triaj şi este oprit între staţiile Comarnic şi Câmpina.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că au fost sesizate scurgeri de conţinut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg. Mureş la Ploieşti Triaj. La aceasta oră trenul este oprit între staţiile Comarnic şi Campina pentru intervenţia ISU şi a reprezentanţilor firmei pentru care efectua transportul. Din motive de siguranţă traficul feroviar a fost oprit şi s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact pe tot intervalul Câmpina - Comarnic", precizează sursa citată.

Patru trenuri de călători staţionează în gările Comarnic (15934 şi 14038), Câmpina ( IR 1633) şi Breaza (R 3010)

×
Subiecte în articol: tren Punctul de întâlnire Raed Arafat
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close