Antena 3 CNN Actualitate Social Pericolul din jucăriile Huggy Wuggy. Psiholog: "Până la 12 ani, aceste păpuşi să nu fie date copiilor"

Pericolul din jucăriile Huggy Wuggy. Psiholog: "Până la 12 ani, aceste păpuşi să nu fie date copiilor"

Păpuşile Huggy Wuggy, tot mai prezente şi în magazinele din ţara noastră, sunt periculoase, avertizează psihologii şi presa britanică. 

Pericolul din jucăriile Huggy Wuggy. Psiholog: "Până la 12 ani, aceste păpuşi să nu fie date copiilor"
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    19 Mai 2022   •   15:46

Duşi de val când se joacă cu păpuşile inspirate dintr-un joc horror, interzis celor sub 12 ani, mai mulţi copii au recurs la gesturi extreme. 

Mai multe mame mărturisesc că odraslele lor au fost la un pas de a-şi lua viaţa, după ce s-au viralizat mai multe videoclipuri violente pe care le-au urmărit obsesiv.

Păpuşile Huggy Wuggy sunt inspirate dintr-un joc de groază şi tocmai aspectul lor fioros îi atrage pe copii. Au ajuns de ceva timp şi la noi în ţară şi părinţii nu mai ştiu cum să le evite, întrucât nu au deloc o influenţă bună asupra copiilor.

Iar îngrijorările părinţilor sunt total întemeiate, conform unui reportaj realizat în Marea Britanie. Mai mulţi părinţi vorbesc despre apucăturile violente ale copiilor lor. 

O mamă spune cum copilul ei s-a dus la şcoală şi a început să vorbească despre crime, după ce s-a jucat cu grozăveniile. 

O alta povesteşte despre cum copilul ei de doar trei ani a încercat să se arunce pe geam, după ce a vizionat un videoclip cu aceşti Huggy Wuggy.

"Ar fi bine ca până în vârsta de 12 ani, aceste jucării să nu fie cumpărate, date copiilor mai mici.

Un copil este atras în primul rând prin copiere.

Ele sunt frumos colorate şi ei nu au acea posibilitate de a discerne că acel rânjet cu dinţii în formă de ferăstrău sau lame este un semn de agresivitate", explică psihologul Ioana Tănase.

Jurnaliştii britanici au încercat să ia legătura cu compania producătoare, însă nu a fost oferit niciun răspuns până acum. 

Deja în mai multe ţări păpuşile Huggy Wuggy au reprezentat punctul declanşator al unor campanii de informare dedicate părinţilor în care să li se atragă atenţia în legătură cu conţinutul online care poate fi dăunător pentru copiii lor.

×
Subiecte în articol: Huggy Wuggy
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close