Antena 3 CNN Actualitate Social Pericolul la care se expun consumatorii! Noi dezastre descoperite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Pericolul la care se expun consumatorii! Noi dezastre descoperite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Pericolul la care se expun consumatorii! Noi dezastre descoperite de inspectorii de la Protecţia Consumatorului
16 Oct 2019   •   16:15

Comisari din cadrul CRPCR București-Ilfov au efectuat un număr de 30 acțiuni de control privind verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor.
 

Controalele efectuate au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor textile si a produselor alimentare.
 
 În urmă controalelor efectuate s-au aplicat 36 amenzi contravenționale în cuantum de 282.500 lei si 3 avertismente; s-a retras definitiv de la comercializare cantitatea de 1.034,765 kg si 12 L produse alimentare, în valoare de 24.732,975‬ lei si s-au oprit temporar de la comercializare 3.364‬‬ produse nealimentare in valoare de 105.127,4‬ lei.
 
 Motivele pentru care s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman au fost următoarele: produse cu data limită de consum depășită; produsele nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare și caracterizare; conditii de depozitare necorespunzatoare; produsele nu erau însoțite de documente de proveniență; schimbarea starii termice a produselor; igiena si spatii de depozitare necorespunzatoare . 
 
 Cu ocazia acțiunilor de control desfășurate s-a propus măsură complementară de închidere pe o perioadă de până la 6 luni pentru 5 operatori economici si o masura de incetare a practicii comerciale inselatoare.
De asemenea, pentru un operator economic s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor.
 
Au fost verificati un numar de 10 operatori economici, ocazie cu care au fost identificate la comercializare un număr de 3.364‬ produse nealimentare (produse textile, paltoane, bluze, fuste, caciuli, sosete, pulovere, bustiere), în valoare de 105.127,4 lei, la care s-au constatat urmatoarele deficiente: lipsă traducere în limba română a compozitiei fibroase, lipsa etichetare produse.
 
Operatorii economici au fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor Regulamentului CE 1007/2011.
 
Au fost verificați un număr de 19 operatori economici care comercializau produse alimentare, ocazie cu care au fost identificate la comercializare diferite produse alimentare    ( jumari, slanina, carnati, cascaval afumat, smantana, urda, branza) cu data limita de consum depasita; produse depozitate in conditii necorespunzatoare; comercializare de pește neetichetat în totalitate și fără documente de proveniență; comercializare diverse produse alimentare (carnati, mici, carne) fara elemente de identificare si caracterizare, dar si fara termene de valabilitate; depozitare necorespunzatoare direct pe paviment.
 
Operatorii economici au fost sancționați pentru încălcarea dispozițiilor OG 21/1992 rep 2 si Legea 363/2007.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close