Antena 3 CNN Actualitate Social Personajele de poveste chiar există! Fiica lui Ion al Glanetașului și a Anei a împlinit 95 de ani - FOTO

Personajele de poveste chiar există! Fiica lui Ion al Glanetașului și a Anei a împlinit 95 de ani - FOTO

Personajele de poveste chiar există! Fiica lui Ion al Glanetașului și a Anei a împlinit 95 de ani - FOTO
Sursa foto: Foto: Vasile Daniel Suciu / Facebook
15 Apr 2019   •   12:05

Personajele de poveste chiar există. 

În fostul sat Prislop trăiește fata lui Ion și a Anei, personajele lui Liviu Rebreanu din romanul ”Ion”.  Zilele acestea bunica Saveta a împlinit vârsta de 95 de ani, scrie pe Facebook vicepremierul Daniel Suciu, care a fost să o viziteze pe bătrână și să îi ofere un buchet de flori.

”Am fost azi să omagiez simbolul viu al satului transilvănean...așa cum a fost el descris de Liviu Rebreanu în Ion. Puțini știu povestea adevărată a lui Ion și a Anei, dar este mai puțin important, ei sunt deja personajele literaturii noastre și au intrat în legendă așa cum le-a visat marele nostru romancier. Și totuși, în fostul sat Prislop, actual Liviu Rebreanu, trăiește fata lui Ion și a Anei iar ieri Saveta Lazăr a împlinit 95 de ani. M-am dus să mă înclin în fața ei, să-i văd mormintele părinților și să-i urez din tot sufletul sănătate și încă mulți ani demni de numele înaintașilor și urmașilor. Nu mai avem blestemul pământului și al dragostei, în schimb avem Țara Năsăudului ce vă așteaptă să-i descoperiți farmecul și istoria. Și bunica Saveta din Prislop, fata lui Ion și a Anei, este aici să mărturisească 95 de ani de viață în Transilvania!”, a fost mesajul postat de Vasile Daniel Suciu, viceprimarul satului Liviu Rebreanu.

×
Subiecte în articol: poveste
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close