Antena 3 CNN Actualitate Social Peste 78 de tone deşeuri din plastic şi cauciuc, oprite la intrarea în țară

Peste 78 de tone deşeuri din plastic şi cauciuc, oprite la intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră și inspectorii de mediu nu au permis intrarea în ţară a unor automarfare, încărcate cu 78.550 de kilograme deșeuri, pentru că șoferii nu au avut documente complete, necesare importului, cum prevede legea.

Peste 78 de tone deşeuri din plastic şi cauciuc, oprite la intrarea în țară
Sursa foto: Facebook | Poliţa de Frontieră Română
de Georgiana Adam    |    30 Oct 2022   •   11:57

Deșeurile erau expediate din Italia și Germania, şi urmau să ajungă la nişte firme din România.

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru trei mijloace de transport, încărcate cu 56.210 de kilograme deșeuri.

Cele trei automarfare erau conduse de cetățeni români, două dintre acestea fiind încărcate cu deșeuri constând în textile și haine uzate, în cantitate totală de 33.310 kg, iar celălălt era încărcat cu deșeuri din plastic și cauciuc, în cantitate de 22.900 de kg.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, stabilind faptul că cei trei șoferi nu dețin documente complete, necesare importului de deșeuri.

Un caz similar a fost constatat și în seara de 28 octombrie, când, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Borș II alături de reprezentanți ai Comisariatului Județean Bihor, au efectuat controlul asupra unui automarfar, condus de către un cetățean român. 

Șoferul transporta, conform documentelor prezentate, 22.340 de kg deșeuri din plastic și cauciuc. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că documentele de transport sunt incomplete.

În toate cele patru cazuri, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României mijloacelor de transport sus-menționate, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: deseuri
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close