Petrică avea doar 21 de ani când a ucis prima dată. A fost începutul. Victimele sale erau băieți de 10 și 13 ani. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Dar după 16 ani în spatele gratiilor, oamenii aveau să afle ceva de-a dreptul revoltător

12 Noi 2019   •   12:15
Petrică avea doar 21 de ani când a ucis prima dată. A fost începutul. Victimele sale erau băieți de 10 și 13 ani. A fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Dar după 16 ani în spatele gratiilor, oamenii aveau să afle ceva de-a dreptul revoltător Foto: Pixabay.com

Petrică din Galați avea doar 21 de ani când a ucis prima dată. A fost doar începutul. În scurt timp avea să devină criminal în serie, iar victimele sale erau băieți cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani. Anchetatorii îl bănuiau de patru crime, el a recunoscut doar trei, însă în final a fost condamnat doar pentru două.

25 de ani de închisoare a primit. Dar după 16 ani petrecuți în spatele gratiilor, bărbatul a ieșit datorită recursului compensatoriu.

Duminică, 21 noiembrie 1999. Ciucă s-a întâlnit întâmplător cu victima lui în apropierea Cinematografului Dacia. G. Eleonor avea 11 ani şi era fratele mai mic al unui fost coleg de şcoală de-al lui Ciucă. L-a invitat pe copil să meargă cu el, ca să-i dea ceva să mănânce, şi l-a dus în subsolul blocului unde locuia. Acolo, Ciucă i-a dat copilului să bea ţuică şi, după ce l-a ameţit, l-a violat şi apoi l-a ucis, strângându-l cu mâinile de gât. Anchetatorilor le-a spus că a comis crima din răzbunare, pentru că-și amintise că în anii de şcoală ar fi fost bătut de fraţii victimei. Asta deși, după abandonarea şcolii, el devenise prieten cu foștii lui agresori. După ce l-a ucis, Ciucă a ascuns trupul băiatului printre ţevile de canalizare de pe tronsonul dintre subsolul blocului şi o şcoală generală aflată în apropiere. Cadavrul a fost descoperit de muncitorii de la Salubritate, care fuseseră sesizaţi că din canalizare vine un miros pestilențial. Trecuseră trei luni de la crimă, timp în care şobolanii distruseseră trupul copilului. Mama lui Eleonor şi-a recunoscut băiatul doar după resturile de haine. În aceeași canalizare, lângă trupul lui Eleonor, a fost găsit un alt copil decedat.

Povestea pe larg în Libertatea.

x close