Antena 3 Actualitate Social PNL Dolj, plângere la CNCD după declarațiile Olguței Vasilescu: „Aduce în cadrul dezbaterii electorale fantoma antisemitismului nazist”

PNL Dolj, plângere la CNCD după declarațiile Olguței Vasilescu: „Aduce în cadrul dezbaterii electorale fantoma antisemitismului nazist”

18 Noi 2019   •   16:27
PNL Dolj, plângere la CNCD după declarațiile Olguței Vasilescu: „Aduce în cadrul dezbaterii electorale fantoma antisemitismului nazist”

PNL Dolj va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu declaraţiile făcute de social-democrata Lia Olguţa Vasilescu referitor la preşedintele Klaus Iohannis, se arată într-un comunicat al filialei liberale din Dolj.


Totodată, PNL Dolj cere Biroului Electoral Central "sancţionarea PSD şi a echipei de propagandă a candidatei Viorica Dăncilă în concordanţă cu legislaţia electorală".

Liberalii susţin că Lia Olguţa Vasilescu "aduce în cadrul dezbaterii electorale fantoma antisemitismului nazist" şi resping orice manifestare antisemită şi xenofobă.

"Prin afirmaţia conform căreia 'domnul Klaus Johannis cred că se vede deja şef de lagăr de concentrare şi reeducă acolo PSD-iştii', Lia Olguţa Vasilescu aduce în cadrul dezbaterii electorale fantoma antisemitismului nazist. (...) Introducerea în discursul politic de către Lia Olguţa Vasilescu, coordonatorul campaniei electorale a candidatului PSD Viorica Dăncilă, a unor idei de natură extremistă, cu rădăcini în ideologia nazistă afirmată de Adolf Hitler în 'Mein Kampf', reprezintă un fapt foarte grav şi care trebuie sancţionat cu severitate, atât de organele abilitate ale Justiţiei, cât şi de electorat", se arată în comunicat.

PNL Dolj consideră că Lia Olguţa Vasilescu a jignit atât comunitatea evreiască din România, cât şi pe etnicii germani şi solicită PSD demiterea Olguţei Vasilescu din funcţia de şef de campanie al candidatului PSD Viorica Dăncilă.

"Solicităm conducerii PSD să-şi asume consecinţele acestei grave încălcări a valorilor sistemului democratic al Uniunii Europene şi să o demită pe Lia Olguţa Vasilescu din funcţia de şefă de campanie a candidatului PSD Viorica Dăncilă, gest prin care PSD poate să facă dovada că se delimitează de folosirea de către membri echipei de campanie electorală a partidului, a elementelor ideologice de tip nazist. PNL va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi aşteptăm o reacţie rapidă din partea acestui for prin care să fie sancţionată Lia Olguţa Vasilescu. Totodată, cerem Biroului Electoral Central sancţionarea PSD şi a echipei de propagandă a candidatei Viorica Dăncilă în concordanţă cu legislaţia electorală", se mai menţionează în comunicat. 

Citește Și Olguța Vasilescu le cere scuze evreilor, după ce l-a comparat pe Klaus Iohannis cu un șef de lagăr: „Dezbaterile electorale trebuie să aibă limite”


 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Olguta Vasilescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close