Antena 3 CNN Actualitate Social Podul Grant din Capitală intră în renovări. Investiție este de peste 52 de milioane de lei

Podul Grant din Capitală intră în renovări. Investiție este de peste 52 de milioane de lei

Podul Grant din Capitală intră în renovări. Investiție este de peste 52 de milioane de lei
23 Sep 2018   •   10:44

Podul Grant din Capitală ar urma să intre în reparaţii, potrivit unui proiect al Municipalităţii, care prevede o investiţie de peste 52 de milioane de lei. Potrivit Primăriei, starea tehnică a podului este în prezent „nesatisfăcătoare”. Ultimele lucrări la Podul Grant au avut loc în anul 2006.

Podul Grant este una dintre cele mai importante lucrări de infrastructură din Bucureşti şi face legătura, prin arterele Calea Crângaşi – Strada Turda, dintre nordul şi sud-vestul Capitalei, fiind o zonă extrem de tranzitată în fiecare zi.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti prevede alocarea, din bugetul local, a unei finanţări de peste 52 de milioane de lei, pentru refacerea Podului Grant din Capitală, urmând ca lucrările să fie realizate sub coordonarea Administraţiei Străzilor.

„În conformitate cu expertiza tehnică emisă în anul 2016 pentru podul Grant, au rezultat o serie de neconformităţi, respectiv indicele de stare tehnică al podului principal, care este nesatisfăcătoare (...) Astfel, pentru a se asigura condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei sunt necesare lucrări de reparaţii ale infrastructurii şi suprastructurii", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. De asemenea, durata lucrărilor va fi de 24 de luni.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: reparatii
Parteneri
Modificări pentru românii care primesc bonuri de masă
x close