Antena 3 CNN Actualitate Social Povestea unui copil de 14 ani, bătut și pus la muncă de părinți. ”Doar câinele mă iubește”

Povestea unui copil de 14 ani, bătut și pus la muncă de părinți. ”Doar câinele mă iubește”

Nicușor, un băiat în vârstă de 14 ani, unul dintre cei mai buni elevi din școala în care învață, a fugit de acasă pentru a se salva, după ce a acuzat că era bătut aproape zilnic de părinți și exploatat prin muncă.

Povestea unui copil de 14 ani, bătut și pus la muncă de părinți. ”Doar câinele mă iubește”
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    25 Mai 2021   •   10:56

Într-un sat din sudul țării, un copil de 14 ani a fugit de acasă, fără a se uita înapoi, pentru a se salva de abuzurile la care era supus de părinții săi.

Nicușor vine dintr-o familie cu 4 copii, el fiind singurul băiat și cel mai mare dintre ei.

Sătul de bătaia pe care o lua aproape zilnic de la părinți și de faptul că îl exploatau prin muncă, băiatul a decis să fugă de acasă într-o dimineață.

”Când eram mic, mă întrebam...stăteam lângă câine și mă întrebam: mă, oare cine mă iubește pe mine? Și mă gândeam: doar câinele iubește”, a spus copilul cu lacrimi în ochi.

Abia pe la ora șase după-amiaza mama sa a anunțat Poliția și primarul de dispariția fiului său.

În jur de 200 de localnici și 50 de jandarmi au plecat în căutarea lui Nicușor în acea seară.

Dirigintele băiatului a declarat că acesta i s-a destăinuit într-o zi unei colege de clasă, căreia i-a povestit că are probleme acasă şi că ar vrea să plece pentru că părinții săi îl bat.

În seara în care Nicușor a dispărut de acasă, tatăl vitreg i-a recunoscut dirigentelui băiatului că îl mai bătea și susținea că cei mici se educă şi cu câte o palmă.

Se pare că Nicușor a plecat la o vecină din sat, singura persoană care îi mai arăta afecțiune și înțelegere. Femeia l-a primit în casă, l-a spălat, i-a dat să mănânce, apoi l-a ascultat, în timp ce copilul i-a povestit drama prin care trecea.

Copilul i-a spus despre cum, cu câteva seri înainte, tatăl vitreg l-a pus să doarmă în paie.

”M-a pus taică-meu sâmbătă dimineața, în urmă cu trei zile să iau lemne. Noi avem grămadă mare și vă dați seama. Și a fost ploaie în urmă cu câteva zile și am luat de la mijloc ca să fie uscate. Și el a venit și m-a întrebat de ce nu am luat de sus. Păi mă, tati sunt numai lemne ude sus. Și m-a luat la pumni. Când eram mic, mi-a dat o lovitură în coaste și mi s-a ridicat o coastă aici”, a povestiti Nicușor, potrivit stirileprotv.ro.

Vecina a sunat la Poliție abia după 24 de ore și le-a spus polițiștilor că băiatul a insistat să nu anunțe pe nimeni că este acolo, de teamă că va fi dus înapoi la familia sa.

Atât Nicușor, cât și părinții săi au fost audiați, iar băiatul a ajuns într-un centru de plasament în regim de urgență.

×
Subiecte în articol: copil
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close