Antena 3 CNN Actualitate Social Primăria Sectorului 4, apel cu privire la sănătatea elevilor şi personalului de la Colegiul Național “Gheoghe Șincai”

Primăria Sectorului 4, apel cu privire la sănătatea elevilor şi personalului de la Colegiul Național “Gheoghe Șincai”

Primăria Sectorului 4 cere intervenția în regim de urgență a Inspectoratului Școlar al Municipiului București și a Direcției de Sănătate Publică București, pentru punerea în siguranță a elevilor și a personalului Colegiului Național Gheorghe Șincai. Apelul edililor vine după apariţia a trei cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile, la această instituţie de învăţământ.

Primăria Sectorului 4, apel cu privire la sănătatea elevilor şi personalului de la Colegiul Național “Gheoghe Șincai”
de Georgiana Adam    |    02 Oct 2020   •   17:45

Întrucât în cursul zilei de ieri, 01.10.2020, a apărut suspiciunea existenței a cel puțin unui alt caz de Sars-Cov 2 în rândul elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Primăria Sectorului 4 consideră neapărat necesară implicarea instituțiilor sus-menționate pentru identificarea corectă a situației, în vederea prevenirii unor cazuri similare, dată fiind și reticența conducerii unității de învățământ de a declara în timp real toate cazurile de COVID-19.

Mai mult decât atât, Primăria Sectorului 4 solicită - într-un comunicat - sprijinul de îndată al Inspectoratului Școlar al Municipiului București și al Prefecturii Muncipiului București în vederea consolidării și reabilitării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheoghe Șincai”. 

Clădirea Colegiul Național „Gheoghe Șincai”, în clsă de risc seismic 2

Clădirea, monument istoric, a fost expertizată și încadrată în clasa de risc seismic 2, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi și de personalul didactic și nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securității și integrității fizice a persoanelor. 

Având în vedere aceste aspecte, precum și necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu, Primaria Sectorului 4 a îndeplinit deja toate formalitățile legale, iar lucrările de consolidare, reabilitare și punere în siguranță a clădirii menționate ar fi putut fi demarate la începutul lunii septembrie 2020. Acest lucru nu a fost însă posibil întrucât Consiliul de Administrație al unității de învățământ a refuzat în mod nejustificat eliberarea și predarea amplasamentului, deși conform notelor aferente raportului de expertiză tehnică, lucrările ce urmează a fi executate nu pot fi realizate având copii și personal în interiorul instituției.

În încheierea apelului său, Primăria Sectorului 4 atrage atenția tuturor instituțiilor abilitate cu privire la necesitatea intervenției în regim de urgență pentru identificarea celor mai potrivite soluții, care să asigure protecția sănătății și siguranței fizice a elevilor și a personalului Colegiului Național „Gheorghe Șincai”. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close