Antena 3 CNN Actualitate Social Avertismentul profesorului Constantin Dulcan: "Avem nevoie de încărcare energetică, să ne facem micile bucurii"

Avertismentul profesorului Constantin Dulcan: "Avem nevoie de încărcare energetică, să ne facem micile bucurii"

Profesorul Constantin Dulcan a explicat, în exclusivitate la News Magazine, cum trebuie să procedăm pentru a ne menţine pozitivi şi sănătoşi în contextul situaţiilor grele cu care ne confruntăm.

Avertismentul profesorului Constantin Dulcan: "Avem nevoie de încărcare energetică, să ne facem micile bucurii"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    02 Oct 2022   •   18:18

Pentru a ne menține calmul în această perioadă atât de tulbure și cu atât de multe vești proaste, profesorul Constantin Dulcan ne spune ce avem de făcut în acest sens.

"Suntem într-un moment foarte dificil, cu mari riscuri și în primul rând trebuie să ne menținem calmul. Să fim cât se poate de liniștiți, pentru că dacă noi ne epuizăm deja dinainte de a întâmpina acest pericol, de a veni acest pericol, este fără îndoială că atunci sănătatea noastră este pusă și ea în pericol.

Din nefericire, venim după o pandemie în care oamenii din nou au teama de boală, știm foarte bine, a fost incluși în acel lockdown, au suportat toate rigorile legilor de atunci.

Și eu cred că din punct de vedere al energiei psihice, al răbdării, al posibilitățile noastre de adaptare care se numește reziliență de fapt de toate mea vorbește despre asta din capacitatea de a te adapta la stres cât se poate de rapid.

Din punctul ăsta de vedere este un moment nefericit, populația noastră este deja în mare parte epuizată și avem nevoie, cu alte cuvinte, de încărcare energetică.

Avem nevoie să ne facem măcar micile noaste bucurii. Noi nu putem evita stresul, stresul înseamnă o chimie care este nocivă pentru organism, dar putem să ne facem fiecare din casa noastră o nișă în care cel puțin în acel moment în care să încercăm să trăim sentimentul de bucurie, sentimentul de satisfacție.

Și sigur că da, e nevoie să ne rugăm, e nevoie să înălțăm privirea la nivel de univers. În afară de Dumnezeu, pe lumea asta cine mai poate salva?

Spune că suntem prea mulți. Nu e adevărat, nu este adevărat. Noi putem hrăni Terra dacă aceste bunuri s-ar distribui într-o manieră în care să fie covenabilă tuturor, fără niciun fel de teamă", au fost sfaturile pe care profesorul le are pentru noi.

×
Subiecte în articol: Constantin Dulcan
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close