Antena 3 CNN Actualitate Social Programul guvernamental Noua Casă continuă. Guvernul pune la bătaie fonduri de 2 miliarde de lei

Programul guvernamental Noua Casă continuă. Guvernul pune la bătaie fonduri de 2 miliarde de lei

Programul guvernamental Noua Casă continuă și în anul 2022. Condițiile de eligibilitate pentru program sunt: să nu dețineţi în proprietate exclusivă sau împreună cu partenerul nicio locuință sau să nu aveți în proprietate o locuință cu o suprafață utilă mai mică de 50 de mp achiziționată prin programul Prima casă.

Programul guvernamental Noua Casă continuă. Guvernul pune la bătaie fonduri de 2 miliarde de lei
Sursa foto: Pixabay.com/kevcio333
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2022   •   21:27

De la an la an, beneficiile programului Noua Casă încep să nu mai fie atât de vizibile. Un alt dezavantaj al creditului Noua Casă este necesitatea constituirii unui depozit colateral de trei rate de dobândă, iar în situația în care nu îți mai poți plăti ratele pe care le ai, apare o problemă.

Băncile sunt foarte stricte și după fix 60 zile te duc în zona de executare, adică îți cer toți banii, spre deosebire de creditele ipotecare unde banca te poate aștepta până la 12 luni.

Noua Casă 2022. Cine poate beneficia de acest program şi care este avansul minim

Dacă vă gândiți să aplicați la acest program, trebuie să știți că avansul este de două tipuri. La un preț maxim de 70.000 de euro, avansul minim este de 5%, iar pentru un preț cuprins între 70.000 și 140.000, avansul minim este de 15%.

Programul guvernamental Noua Casă continuă și în anul 2022

Anul acesta Guvernul pune la bătaie fonduri de 2 miliarde de lei.

În 2021, nivelul de garantare a fost de 1,5 miliarde de lei și au fost 12.000 de beneficiari ai programului.

 

×
Subiecte în articol: Noua Casă 2022
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close