Antena 3 CNN Actualitate Social Pușcăriile din România, blocate pe termen nelimitat. Sindicaliștii n-au dreptul să facă grevă, dar le-a ”ajuns cuțitul la os”

Pușcăriile din România, blocate pe termen nelimitat. Sindicaliștii n-au dreptul să facă grevă, dar le-a ”ajuns cuțitul la os”

Sindicaliștii din penitenciare amenință cu blocarea închisorilor, dacă revendicările pe care le au nu vor fi acceptate de Guvern.

Pușcăriile din România, blocate pe termen nelimitat. Sindicaliștii n-au dreptul să facă grevă, dar le-a ”ajuns cuțitul la os”
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre / Hepta
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2024   •   22:51

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanţu, susține că ”anul 2024 este anul de cumpănă”.

”Dacă nu ne bagă în seamă Guvernul, în 2024 blocăm penitenciarele, am mai făcut asta, două sau trei ore pe zi, am blocat penitenciarele la propriu, iar în 2024 blocăm penitenciarele la propriu, pe termen nelimitat”, a declarat Cosmin Dorobanțu în emisiunea ”Proiect de țară: România”, de la Prima News.

Acesta mai este de părere că ”dacă nu vom obţine ceva acum pentru poliţiştii de penitenciare, pentru poliţişti sau militari, nu vom obţine niciodată, pentru că trec alegerile”.

Mai mult, acesta crede că ”s-ar putea să piardă şi ceea ce au”, ţinând cont de situaţia economică din țară.

”Ne-am solidarizat cu protestatarii legitimi de la transporturi şi agricultori, pentru că problemele noastre se unesc cu problemele lor. Aceşti protestatari ne plătesc nouă salariile, fără firmele care să plătească taxe, noi, poliţiştii de penitenciare nu am aveam bani de salarii”, mai spune Dorobanţu.

Deși nu au dreptul să facă grevă, Cosmin Dorobanțu susține că sindicaliștii din penitenciare a ales această metodă de a atrage atenția guvernanților pentru că ”le-a ajuns cuțitul la os”.

”Guvernul României are o datorie foarte mare faţă de poliţiştii militari şi de penitenciare, toate aceste structuri de forţă ale statului, undeva la 2.000 de lei de om, pentru că avem o normă de hrană îngheţată, avem o normă de echipare îngheţată, e doar în teorie pentru că în practică nu ne intră niciun ban în buzunar, şi mai avem 300 sau 400 de lei ca să ne intre în buzunar, poliţiştilor de penitenciare, pe aplicarea legii salarizării unitare”, a adăugat liderul sindical.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close