Antena 3 CNN Actualitate Social „Raul dormea în foișorul mănăstirii. Nu cerșea. Doar privea oamenii cu ochi rugători”. Așa începe povestea unui copil care a văzut minunea cu ochii săi

„Raul dormea în foișorul mănăstirii. Nu cerșea. Doar privea oamenii cu ochi rugători”. Așa începe povestea unui copil care a văzut minunea cu ochii săi

Raul nu este un copil obișnuit. Obișnuia să trăiască de pe o zi pe alta. Însă, într-o zi, șansa i-a surâs de unde nu se aștepta.

„Raul dormea în foișorul mănăstirii. Nu cerșea. Doar privea oamenii cu ochi rugători”. Așa începe povestea unui copil care a văzut minunea cu ochii săi
Sursa foto: Foto: Facebook
18 Dec 2019   •   00:09

A cunoscut-o pe Nicoleta, reprezentanta Asociaţiei „Licuricii Fericiţi” din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a decis să facă totul pentru a reuși să-i ofere o casă.  

„Pe Raul l-am găsit dormind în foișorul mănăstirii, prima dată. Se ascundea de oameni pentru că, majoritatea, l-au amenințat cu legea dacă mai stă acolo.

Nu cerșea. Doar privea oamenii cu ochi rugători.

Apoi, pe micul ,,Băiețel cu chibrituri", l-am observat pândind prin gardul taberei, cu ochii în lacrimi, flămând și speriat, atras de aromele prânzului și chiotele de veselie ale copiilor.

Deși murdar, copiii l-au chemat între ei. Nu a vrut să mănânce tot pentru că mai avea 3 frățiori flămânzi.
A primit bănuți, hrană, hăinuțe curate și zâmbete. Cu banii a cumpărat bolțari pentru că muncește din greu (are grijă de vitele unui consătean) pentru o căsuță numai a lor.

L-am însoțit pe Raul acasă pentru a ne cere permisiunea părinților să-i ajutăm.

Un bordei sărăcăcios e adăpostul părinților și al băieților de 8, 5, 2 ani și cel mai mic, de câteva luni. Oameni modești, cu frică de oamenii care îi pun la colț pentru că sunt sărmani.

Tatăl, crescut la o casă de copii în București, s-a reîntors în locurile natale pentru a-și întemeia o familie. Și a pornit de la nimic. Chinuit, de tânăr, dincolo de lipsuri, de o afecțiune abdominală gravă care îl secătuiește de puteri.

Mama, îmbătrânită de griji și răutatea oamenilor!
Le-a dat Dumnezeu copiii. Si se chinuie să-i crească frumos pentru că ei știu ce înseamnă orfelinatul și, să fii singur pe lume.

Oameni buni, am obținut o bucată de pământ de la Primărie ce a fost nivelată și pregătită de construcție. După lungi drumuri și birocrație avem avizele de mediu, utilități, întabularea terenului, proiectul de rezistență și construcție, proiectul casei de 44 mp compusă din bucătărie, 2 dormitoare, baie, hol și cămară și am demarat lucrările de construcție.

Costurile totale ce includ și utilarea și mobilarea casei, sobe și lemne pentru iarnă lungă se ridică la aproximativ 28.700 de euro.

Nu au nimic în afară de modestie, necaz și dorința de a răzbi. Singuri nu pot, iar Raul e prea mic și prea chinuit. La vârsta lui trebuie să se bucure de școală, de joacă, de copilărie.

Câți Raul sunt în țara aceasta? Au nevoi multe, dar, înainte de toate, au nevoie de un acoperiș deasupra capului.

L-am revăzut pe Raul: între vite, ud, înfrigurat dar cu gândul la un loc călduros și confortabil pe care să-l poată numi ACASĂ, cu gândul la școală, lumină și timp pentru lecții și sufletul plin de speranță.
Cu ajutorul dumneavoastră am reușit să acoperim cheltuielile legate de proiectare și avize și să adunăm o treime din suma necesară 
Ne dorim mult să-i trimitem pe Raul și frații lui, de Crăciun, ACASĂ!”, scrie Nicoleta pe pagina de Facebook „O CĂSUȚĂ PENTRU RAUL”.

Și mai uimitor, printre donatori s-ar afla și un cuplu proaspăt căsătorit care și-a donat darul de nuntă pentru familia lui Raul.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close