Antena 3 CNN Actualitate Social Românii de la o fermă de sparanghel din Germania au început să se certe între ei, după ce o altă fermă i-a ademenit cu salarii mai mari: Îți vei găsi familia în scaun cu rotile

Românii de la o fermă de sparanghel din Germania au început să se certe între ei, după ce o altă fermă i-a ademenit cu salarii mai mari: Îți vei găsi familia în scaun cu rotile

Mai mulți români care lucrează la o fermă de sparanghel și căpșuni din Germania s-au revoltat, nemulțimiți de regulile angajatorului, apoi s-au luat la ceartă între ei.

Românii de la o fermă de sparanghel din Germania au început să se certe între ei, după ce o altă fermă i-a ademenit cu salarii mai mari: Îți vei găsi familia în scaun cu rotile
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2020   •   14:23

În anii precedenți, angajatorii luau aproximativ 100 de lucrători sezonieri din Europa de Est, cei mai mulți din România, dar anul acesta sezonul de recoltare a început cu muncitori germani. Aceștia însă nu știau nici măcar să folosească uneltele, așa că lucrurile nu au decurs bine.

După sosirea românilor, lucrurile au început să se miște, iar timp de trei săptămâni totul a decurs conform planului timp de trei săptămâni, iar cantitățile recoltate au crescut masiv. 

După încheierea carantinei de 14 zile, unii dintre lucrătorii sezonieri au început să nu mai asculte de instrucțiunile angajatorului și au recoltat căpșuni verzi, ce ce înseamnă o pierdere financiară pentru fermier, scrie digi24.ro.

Așa a început scandalul între fermieri și români. „Au fost insulte pe care n-ai vrea să le auzi vreodată”, spune Anja Hamm.

Nemulțumiți că unii au refuzat să participe la revoltă, românii au început să se certe și între ei. „Cei care nu au luat parte la revoltă, au fost amenințați de colegi: Când te întorci acasă, îți vei găsi familia din România într-un scaun cu rotile”, povestește proprietara fermei.

Totul a degenerat, de fapt, după ce o altă fermă din Turingia i-a ademenit pe români cu salarii mai mari, iar a doua zi după scandal, un autobuz al acestei ferme a apărut în curte. Opt dintre muncitorii sezonierii români s-au urcat în el și au plecat. 

×
Subiecte în articol: romani gemrania
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close