Antena 3 CNN Actualitate Social Românii petrec mai mult timp în mediul online decât majoritatea europenilor. Ce caută oamenii pe internet

Românii petrec mai mult timp în mediul online decât majoritatea europenilor. Ce caută oamenii pe internet

Potrivit unui studiu, în fiecare zi, românii petrec mai multe ore în mediul online decât majoritatea europenilor.

Românii petrec mai mult timp în mediul online decât majoritatea europenilor. Ce caută oamenii pe internet
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   14:26

Potrivit unui studiu realizat de compania Atlas VPN, romanii pierd, zilnic, în medie, 423 de minute în mediul online, adică șapte ore și trei minute.

Navigăm pe internet chiar mai mult decât americanii, cu o medie de 419 minute pe zi, dar și decât majoritatea europenilor.

De exemplu, austriecii petrec, în fiecare zi, cinci ore și jumătate pe internet, în timp ce germanii petrec puţin peste cinci ore.

De asemenea, dintre toate țările europene incluse în studiu, Danemarca dedică cel mai puțin timp în online, anume aproape cinci ore.

Citeșe și: Afacerea cu care românii din Santăul Mic au dat lovitura în Germania şi Elveţia

Când vorbim despre motivele pentru care oamenii pierd timpul pe internet, șase din zece utilizatori susțin că-l folosesc pentru a găsi informații, iar aproape 54% pentru a ține legătura cu cei dragi.

Există, totodată, și categoria celor care preferă să asculte muzică, să vadă videoclipuri, emisiuni sau filme (49,7%), ori să caute inspirație și idei noi (44,3%).

Totuși, timpul petrecut pe internet este în scadere cu 20 de minute, faţă de 2021.

Studiul a fost realizat la nivel mondial și a avut în vedere utilizatorii  de internet cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani.

 

 

×
Subiecte în articol: căutări internet romani
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close