Antena 3 CNN Actualitate Social Românul genial care a uimit lumea cu invenţiile sale, dar care a fost uitat total de conaționali

Românul genial care a uimit lumea cu invenţiile sale, dar care a fost uitat total de conaționali

Românul genial care a uimit lumea cu invenţiile sale, dar care a fost uitat total de conaționali
11 Iul 2019   •   16:07

Una dintre cele mai geniale minţi, un om ale cărui idei au devansat cu mult timpul existenţei sale fizice, surprinzând prin viziune, inventivitate şi aplicabilitate, a fost românul Gogu Constantinescu.

În contul acestuia figurează peste 317 de brevete de invenţie, parte patentate în SUA, Danemarca, Elveţia, Austria, Germania, Marea Britanie, Franţa, România etc., precum şi altele, care nu au fost niciodată publicate.

Autor al unei noi ştiinţe – sonicitatea, ramură a mecanicii mediilor continue care studiază transmiterea energiei prin vibraţii în corpurile fluide sau solide, George (Gogu) Constantinescu este membru al Societăţii Inginerilor Civili din Londra şi Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic Bucureşti. Prin opera sa ştiinţifică şi tehnică, s a încadrat, pe plan mondial, în rândul celor mai valoroase persoane creative din domeniile mecanicii, electrotehnicii, energeticii şi căldurii. El a reuşit să dea omenirii atât o serie de descoperiri ştiinţifice cât şi numeroase creaţii inginereşti, tot ce a realizat bazându se şi pe cunoaşterea temeinică a matematicii pure, scrie în lucrarea George (Gogu) Constantinescu, (1881–1965) – inventator şi om de ştiinţă, Ştefan Iancu, prof.univ.dr.ing., membru fondator/titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România; consilier de Proprietate Industrială; membru al Diviziei de Istoria Tehnicii a CRIFST al Academiei Române, scrie adevarul. 


 

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close