Antena 3 CNN Actualitate Social Romprest a suspendat salubrizarea Sectorului 1. Clotilde Armand ameninţă cu rezilierea contractului

Romprest a suspendat salubrizarea Sectorului 1. Clotilde Armand ameninţă cu rezilierea contractului

Compania Romprest care îşi limitase strângerea deşeurilor din Sectorul 1, din 22 mai, a anunţat că îşi suspendă intregral activitatea de la 1 iunie. Motivul invocat de companie este neachitarea serviciilor prestate în acest sector.

Romprest a suspendat salubrizarea Sectorului 1. Clotilde Armand ameninţă cu rezilierea contractului
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    02 Iun 2021   •   09:29

”Compania Romprest Service SA va aduce la cunostinta ca operatorii statiilor de sortare/tratare a deseurilor colectate si transportate de catre Romprest au limitat activitatea incepand cu data 22.05.2021, iar incepand cu 01.06.2021 au suspendat integral activitatea, din cauza neachitarii serviciilor prestate in beneficiul Sectorului 1.

Totodata, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de catre Primaria Municipiului Bucuresti, iar Autoritatea contractanta, careia ii revine aceasta obligatie legala, nu a dispus o solutie alternativa, pana la acesta data, desi a fost notificata in mod repetat in acest sens, inca din data de 09.04.2021. Astfel, incepand cu data de 01.06.2021, deseurile care nu mai necesita tratare si sunt colectate separat de catre Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat si agreat de catre Autoritatea contractanta, prin urmare deseurile respective nu mai pot fi colectate.

In consecinta, programele curente de colectare a deseurilor vor inregistra intarzieri si modificari, dictate de adaptarea la situatia (speram temporara) de imposibilitate de a preda deseurile colectate separat, atat cele generate de populatie si institutiile publice din subordinea Primariei Sectorului 1, cat si cele rezultate din operatiunile de salubrizare stadala si salubrizarea depozitelor necontrolate de deseuri.”, anunță Romprest.

Clotilde Armand confirmă anunţul Romprest

„Operatorul de salubritate anunță, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulți să fie curat”, a scris pe rețeaua de socializare Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Ea susține că dacă în maxim 24 de ore de la anunțul companiei gunoiul stradal sau menajer nu va fi ridicat va rezilia contractul. 

„Totuși, nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. (...) Eu stau aici în primărie să-i înfrunt pe cei care au impresia că pot fura peste un sfert din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1 (da, atât plătim pentru gunoi) cu ajutorul unor consilieri vânduți. Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile”.

Edilul a mai cerut locuitorilor din Sectorul 1 să sesizeze Poliția Locală dacă gunoaiele din aria lor nu sunt ridicate.

 

×
Subiecte în articol: Sector 1 Romprest
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close