Antena 3 CNN Actualitate Social Sărăcia, ”o catastrofă demografică”. Sute de mii de copii români nu au apă, încălzire și energie electrică

Sărăcia, ”o catastrofă demografică”. Sute de mii de copii români nu au apă, încălzire și energie electrică

România se află ”într-o catastrofă demografică” din cauza sărăciei de la marginea orașelor din țara noastră. Sute de mii de copii trăiesc fără acces la apă curentă, energie electrică şi încălzire, în cartierele sărace ale țării.

Sărăcia, ”o catastrofă demografică”. Sute de mii de copii români nu au apă, încălzire și energie electrică
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Dec 2023   •   21:25

"E catastrofal pentru România ! Noi trăim într-o catastrofă demografică. Noi nu ştim cine o să ne plătească pensiile în zece ani de zile. Noi suntem în perioada generaţiei decreţeilor, care suntem noi, încet, încet vom ieşi la pensie, în aproximativ zece ani. Problema e că atunci când balanţa aceasta se dezechilibrează atât de puternic ce faci şi cum reuşeşti să aduci sânge nou? Dacă ne batem joc de sute de mii de copii şi îi lăsăm să moară sau să trăiască vai de mama lor. Cum poate să fie situaţia asta ? Decât catastrofală! Nici nu mă refer la ce ar însemna asta din perspectiva drepturilor omului, să zicem că asta e deja o fiţă, dar cred că prea uşor uităm perspectiva şi prea uşor ne facem că nu vedem dramele din jurul nostru, când dramele din jurul nostru ar putea să reprezinte salvarea noastră de mâine", a declarat Ştefan Dărăbuş, preşedintele Fundaţiei Hope and Homes for Children (FHHC), într-o conferinţă de presă la Baia Mare.

Ștefan Dărăbuș spune că e vorba de sute de mii de copii români care trăiesc într-o sărăcie cruntă, iar societatea se ”face că nu-i vede”.

"Mulţi dintre copiii care sunt în situaţii critice ne facem că nu-i vedem, probabil din cauza lipsei de bani a autorităţilor publice, dar în pungile de sărăcie (zone extrem de sărace de la marginea localităţilor n.r) din România supravieţuiesc peste un milion de oameni. Aceştia n-au acces la apă, curent sau la încălzire - în municipiul Baia Mare aceste pungi de sărăcie sunt situate în trei puncte ale oraşului - şi trăiesc foarte greu. Din aceşti un milion de oameni, sute de mii de sunt copii şi noi ne facem că nu-i vedem", mai spune președintele FHHC.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close