Antena 3 CNN Actualitate Social Situaţie alarmantă în întreaga ţară! Pompierii avertizează că sute de stații peco nu îndeplinesc normele de siguranță la incendiu

Situaţie alarmantă în întreaga ţară! Pompierii avertizează că sute de stații peco nu îndeplinesc normele de siguranță la incendiu

Situaţie alarmantă în întreaga ţară. Pompierii avertizează că aproape 150 de staţii peco din cele 3 mii existente nu îndeplinesc norme elementare de siguranţă la incendiu.

Situaţie alarmantă în întreaga ţară! Pompierii avertizează că sute de stații peco nu îndeplinesc normele de siguranță la incendiu
11 Dec 2019   •   08:38

Practic, există pericolul ca oricare dintre acestea să explodeze, aşa cum s-a întâmplat luni, la Galaţi. Atunci, întregul oraş s-a cutremurat, după ce rezervoarele de combustil îngropate pe locul unei foste benzinării au explodat.

Grav este că de multe ori, rezervoarele de combustibil ce au aparţinut fostelor staţii peco şi lăsate în pământ nu apar în acte. Aşa ar fi stat lucrurile şi la Galaţi. Proprietarul terenului pe care s-a aflat benzinăria a cumpărat în urmă cu cinci ani spaţiul. A construit apoi un hotel şi spune că nu a ştiut că stă pe o bombă care poate exploda în orice moment. 

Autorităţile susţin că lucrările s-au făcut fără autorizaţie. Explozia a fost atât de puternică, încât asflatul s-a desprins, iar o maşină a fost aruncată câţiva metri în aer. 

Potrivit legii, rezervoarele de combustibil - aflate la suprafaţă - trebuie să amplasate la cel puţin 15 metri de clădirile din jur. În cazul celor îngropate, distanţa este de cinci metri. Neutralizarea pompelor de combustibil poate fi făcută în două moduri. Fie rezervoarele sunt scoase din pământ cu ajutorul unei firme specializate. Fie există metoda conservării. Rezervoarele sunt date cu un ulei special, care împiedică rugiirea acestora, astfel încât să nu mai existe riscul acumulărilor de gaz. 

×
Subiecte în articol: benzinarie pompieri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close