Antena 3 CNN Actualitate Social Sondaj. Sănătatea şi poluarea, cele mai mari probleme urbane în România

Sondaj. Sănătatea şi poluarea, cele mai mari probleme urbane în România

Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră sunt cele mai importante probleme urbane, potrivit unui sondaj realizat în 41 de orașe din România. Studiul arată de aemenea că cei mai mulțumiți români sunt cei care locuiesc în Cluj-Napoca, Oradea și Alba Iulia.

Sondaj. Sănătatea şi poluarea, cele mai mari probleme urbane în România
Sursa foto: Pixabay.com
de Dana Musceleanu    |    19 Oct 2020   •   09:50

13.000 de locuitori din 41 de localități urbane din România au participat în perioada 1 iulie – 15 august, la primul barometru urban din istoria României. Sondajul de opinie, realizat după Eurobarometrul Flash al Comisiei Europene, s-a axat pe calitatea vieții urbane, notează Mediafax.

Conform acestuia, cel mai ridicat nivel de satisfacție generală față de orașul în care locuiesc persoanele întrebate este înregistrat în centrele urbane din Regiunea Centru (87%), iar cel mai scăzut în orașele din Sud-Muntenia (74%). 

În nouă orașe, nivelul de satisfacție depășește 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Brașov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timișoara, Sighișoara (92%), Slatina și Iași (90%).

Studiul a fost dezvoltat în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, derulat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Banca Mondială, în cadrul unui acord de asistență tehnică. 
 

×
Parteneri
Fetiță găsită moartă, într-o pungă, la gunoi
x close