Antena 3 Actualitate Social Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Puteam să beau și eu atunci. Trebuie să mai iei câte un pahar când muncești”

Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Puteam să beau și eu atunci. Trebuie să mai iei câte un pahar când muncești”

04 Mai 2020   •   11:21
Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Puteam să beau și eu atunci. Trebuie să mai iei câte un pahar când muncești”
Sursa foto: Foto: BZI

Patru bărbați din satul ieșean Brătești au murit, după ce au băut spirt contrafăcut. Cercetările au scos însă la iveală o practică obișnuită în acea zonă. Toți consumă spirt medicinal pe post de alcool.

Agafia Teofan era căsătorită de 25 de ani cu soțul său, care s-a stins din viață după o „cinstire”. Putea să fie și ea, doar că în acea seară femeia a preferat vinul. 

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a spus văduva pentru BZI.

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona. Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a spus râzând femeia.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close