Antena 3 CNN Actualitate Social Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Puteam să beau și eu atunci. Trebuie să mai iei câte un pahar când muncești”

Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Puteam să beau și eu atunci. Trebuie să mai iei câte un pahar când muncești”

Patru bărbați din satul ieșean Brătești au murit, după ce au băut spirt contrafăcut. Cercetările au scos însă la iveală o practică obișnuită în acea zonă. Toți consumă spirt medicinal pe post de alcool.

Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Puteam să beau și eu atunci. Trebuie să mai iei câte un pahar când muncești”
Sursa foto: Foto: BZI
04 Mai 2020   •   11:21

Agafia Teofan era căsătorită de 25 de ani cu soțul său, care s-a stins din viață după o „cinstire”. Putea să fie și ea, doar că în acea seară femeia a preferat vinul. 

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a spus văduva pentru BZI.

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona. Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a spus râzând femeia.

 

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close