Antena 3 Actualitate Social „Sunt Alexandra şi sunt alcoolică”. Așa începe povestea unei economiste din Călărași. Era atât de rău, încât pentru porția zilnică de coniac a ajuns să se împrumute la bancă. „Când ai o astfel de boală, nimic nu mai contează”

„Sunt Alexandra şi sunt alcoolică”. Așa începe povestea unei economiste din Călărași. Era atât de rău, încât pentru porția zilnică de coniac a ajuns să se împrumute la bancă. „Când ai o astfel de boală, nimic nu mai contează”

26 Aug 2019   •   10:52
„Sunt Alexandra şi sunt alcoolică”. Așa începe povestea unei economiste din Călărași. Era atât de rău, încât pentru porția zilnică de coniac a ajuns să se împrumute la bancă. „Când ai o astfel de boală, nimic nu mai contează”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

„Sunt Alexandra şi sunt alcoolică”. Așa începe povestea unei economiste din Călărași.

Era atât de rău, încât pentru porția zilnică de coniac a ajuns să se împrumute la bancă. „Când ai o astfel de boală, nimic nu mai contează”.

Astăzi, Alexandra a învins. De doi ani este abstinentă și recunoaște că asta este singura soluție.

„Cred că totul a început pe fondul unor probleme personale şi ca să-mi acopăr emoţiile am început să consum. Puţin câte puţin în fiecare zi, timp de 3 ani. După această perioadă a început consumul necontrolat, des şi mult, noapte şi zi, zi şi noapte. Tatăl meu a fost alcoolic, trăisem o astfel de traumă, dar până la 30 de ani nu am consumat deloc“, a povestit ea pentru Adevărul.

Deşi şi-a dat seama că ceva este în neregulă nu a avut puterea să ceară ajutor încă de la început. A început cu un tratament homeopat care a înrăutăţit situaţia pentru că se întrerupea consumul de acool brusc. „Când ai o astfel de boală, nimic nu mai contează. Nici câţi bani se duc pe băutură, nici că cei apropiaţi ţie suferă. Nu te mai bucuri de nimic, nu mai ştii de probleme, de absolut nimic. Aveam în casă rezerve de băutură, totul ascuns, pentru că asta face un alcoolic. Beam tot timpul. Mi-e era frică să nu mor că nu beau, dar aceeaşi frică o simţeam şi când beam. Banii nu mai contau. Mă împrumutasem la bancă, aveam card ca nu cumva să rămân fără bani de băutură“, spune Alexandra.  

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close