Antena 3 CNN Actualitate Social TAXA AUTO. Schimbări majore în privința taxei pentru șoferi. Cine și când va plăti taxa auto în Capitală

TAXA AUTO. Schimbări majore în privința taxei pentru șoferi. Cine și când va plăti taxa auto în Capitală

TAXA AUTO. Schimbări majore în privința taxei pentru șoferi. Cine și când va plăti taxa auto în Capitală
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Oct 2019   •   16:37

TAXA AUTO. Modificări importante în privinţa taxei de poluare pe care vor fi nevoiţi să o plătească şoferii în Bucureşti. Taxa oxigen a fost aprobata în Consiliul General al Capitalei, dar într-o formă schimbată consistent faţă de proiectul iniţial. Conform noilor prevederi, toate maşinile sub euro 4 vor plăti taxă, din 2020. Din 2021 vor fi taxate şi cele euro 4.

TAXA AUTO. Începând din 2020 maşinile cu norme de poluare Euro 1, 2 şi cele non-Euro vor fi interzise în zona centrală iar din 2022 acestea vor fi interzise în toată Capitala. Cele Euro 3 vor fi interzise de la începutul anului 2024. Primii care vor plăti taxa în 2020 sunt cei cu maşini Euro 3, Euro 2, Euro 1 şi non-Euro. Maşinile Euro 4 vor avea nevoie de vinieta în 2021.

TAXA AUTO. Tarifele variază de la 5 la 15 lei pe zi , în funţie de norma de poluare a maşinii şi pot ajunge la 1.900 de lei pe an pentru maşinile non-Euro. Noua vinietă se va găsi atât în benzinării cât şi online, spune Gabriela Firea. De asemenea, aceasta a mai declarat faptul că toţi banii vor merge către proiecte de mediu.

TAXA AUTO. Amendamentul dat de ALDE a fost ca posesorii de motociclete să nu plătească vignete. Aceştia susţin că vehiculele pe două roţi ar fi cele mai puţin poluante.

TAXA AUTO. Circulaţia fără vignetă va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei.


 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close