Antena 3 CNN Actualitate Social Unul din trei blocuri din Capitală nu are apă caldă. Director Termoenergetica: "În fiecare vară funcţionează doar două CET-uri"

Unul din trei blocuri din Capitală nu are apă caldă. Director Termoenergetica: "În fiecare vară funcţionează doar două CET-uri"

Unul din trei blocuri din Capitală nu are în acest moment apă caldă. De vină sunt avariile care apar zilnic în București, dar și faptul că angajații sistemului de termoficare sunt depășiți de numărul mare de lucrări.

Unul din trei blocuri din Capitală nu are apă caldă. Director Termoenergetica: "În fiecare vară funcţionează doar două CET-uri"
de Cristi Popovici    |    15 Iul 2022   •   11:27

Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 care este stadiul de reabilitare a reţelelor din Capitală şi la ce ne putem aştepta în perioada următoare. 

"În acest moment, sistemul de termoficare al Bucureștiului funcționează cu două CET-uri. În fiecare vară se funcționează cu două CET-uri. Este nevoie, prin rotație, ca CET-urile să-și facă revizii. În acest moment funcționăm cu CET Vest și cu CET Progresul. Din aceste două -  și știm cu toții unde sunt - trebuie să aducem agentul termic până în zona de nord-est, care din păcate a fost văduvită în ultimii 7 ani odată ce CET Titan a fost oprit. CET-ul Pipera, care funcționa acum acum 10 ani, iar CET Sud este oprit. Toată această zonă, sectoarele 2 și 3, în acest moment într-adevăr au probleme, pentru că sunt șantiere de reparații și apar avarii pe magistrală.", a spus Claudiu Creţu. 

Directorul Termoenergetica şi-a exprimat speranţa că săptămâna viitoare să putem avea apă caldă cât la cât mai multe puncte termice și la cât mai multe blocuri din sectoarele 2 și 3.

Este perioada reparațiilor și a reviziilor

"În perioada de iarnă, atunci când toate CET-urile sunt în funcțiune debitul, presiunea este cu totul alta și circulația apei este este mult mai bună pe aceleași conducte. Acum transportăm agent termic doar necesar pentru apa caldă. 

Este perioada reparațiilor și a reviziilor. Dacă vara nu lucrăm, când? Deci trebuie să pregătim sezonul de iarnă.", a mai spus directorul Termoenergetica.

Claudiu Creţu a anunţat că în august va fi în revizie CET-ul Grozăveşti, dar nu va fi problemă preluarea apei calde de la centralele limitrofe. În acest moment se lucrează şi la cazanele de la Titan.    

El a mai recomandat ca bucureştenii să îşi instaleze pe telefon aplicaţia Termoalert care anunţă în timp real unde sunt avariile şi când ar trebui să fie rezolvate. 

"Va trebui să mai răbdăm până vom avea apă caldă și căldură iarna fără prea mari probleme. Sunt investiții în acest moment care ar trebui să rezolve toate aceste probleme.", a concluzionat Claudiu Creţu, în direct la Antena 3. 

 

×
Subiecte în articol: Termoenergetica București
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close