Antena 3 CNN Actualitate Social Traian Băsescu cere Guvernului să nu mărească pensiile: Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi

Traian Băsescu cere Guvernului să nu mărească pensiile: Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi

Traian Băsescu a făcut o declaraie controversată. Fostul președinte spune că Guvernul Orban nu ar trebui să mărească pensiile de la 1 septembrie, aşa cum prevede legea în acest moment, pentru că economia nu poate susţine o asemenea creştere.

Traian Băsescu cere Guvernului să nu mărească pensiile: Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi
Sursa foto: Traian Băsescu/ Facebook
24 Mai 2020   •   23:41

"Până la alocații și pensiile, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acest", a declarat Băsescu, precizând că o creştere anul acesta s-ar pierde rapid în inflaţie.

Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi", a mai declarat Băsescu, la România Tv.

Fostul preşedinte nu îşi uită vechiul adversat şi îl atacă din nou pe Victor Ponta: "Mă uit la marele economist Ponta. Ăsta nu înţelege nimic din economie. Mai şi confundă cele două crize, cea din 2010 şi cea de acum. Vine şi întreabă de ce împrumută Cîţu bani. Împrumută pentru că aţi lăsat voi, PSD, un deficit de 4,5%.", a zis fostul președinte.

×
Parteneri
Horoscop rune 29 mai-4 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close