Antena 3 CNN Actualitate Social Reguli noi pentru transportul în comun din Capitală. Ce trebuie să facă toți călătorii din 18 mai

Reguli noi pentru transportul în comun din Capitală. Ce trebuie să facă toți călătorii din 18 mai

Societatea de Transport București (STB) va scoate, din 18 mai, după relaxarea restricțiilor de circulație, pe traseu toate mașinile din parcul propriu. Pentru protecția călătorilor, societatea recomandă protejarea nasului și gurii cu măști și a ochilor cu ochelari.

Reguli noi pentru transportul în comun din Capitală. Ce trebuie să facă toți călătorii din 18 mai
Sursa foto: Hepta
05 Mai 2020   •   11:12

Potrivit Primăriei Capitalei, din 18 mai transportul public va funcționa la capacitate maximă.

„Primăria Capitalei anunță că din 18 mai Societatea de Transport București va scoate în traseu toate autovehiculele din parcul auto circulant, astfel că transportul în comun va funcționa la capacitate maximă. Pentru siguranța călătorilor vă asigurăm că toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa”, se arată în comunicatul primăriei.

Autoritățile recomandă bucurestenilor să își protejeze nasul și gura cu măști medicale, dar și ochii, cu ochelari de vedere sau de soare.

Călătorii sunt rugați să respecte și noile reglementări privind distanțarea socială.

„Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța regulamentară de 1,5 m. Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați la accesul în vehicule de către controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală”, a mai anunțat Primăria Capitalei.

Reguli noi pentru transportul în comun din Capitală. Ce trebuie să facă toți călătorii din 18 mai

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: transport in comun
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close