Antena 3 Actualitate Social Tudor Ciuhodaru: Testarea extinsă e vitală. Poate salva 2.500 de vieți

Tudor Ciuhodaru: Testarea extinsă e vitală. Poate salva 2.500 de vieți

27 Mai 2020   •   11:21
Tudor Ciuhodaru: Testarea extinsă e vitală. Poate salva 2.500 de vieți
Sursa foto: Facebook

Medicul Tudor Ciuhodaru a declarat că testare a 500.000 de persoane pe săptămână pentru coronavirus ar putea salva 2.500 de vieți.

 ”Rata de infectare se poate reduce semnificativ (...). Astfel, am putea face izolarea activă, inclusiv a celor asimptomatici. Uitați-vă și dvs. ce se întâmplă la ora actuală în spitalele din România, sunt adevărate focare care tot explodează, pentru că tocmai pe de o parte, vorbim despre pacienți care nu sunt testați, pentru că nu au fost niciodată incluși în schema de testare a Ministerului Sănătății, în acea definiție de caz, patru din cinci pacienți care sunt infectați cu coronavirus sunt asimptomatici, iar pe de altă parte, vorbim despre cadre medicale care se pot infecta și în spital, dar și în afara spitalului, ținând cont de transmiterea comunitară și pot face adevărate infecții nosocomiale cu coronavirus”.

Tudor Ciuhodaru precizează că ”la nivelul UE s-a pus problema că scăderea numărului deceselor, adică dacă facem testare extinsă, creșterea numărului de testări cu 1% duce la o scădere a deceselor cu 0,56%. Așa că testarea a 500.000 de persoane pe săptămână, cum face Anglia sau Germania în acest moment, poate salva 2.500 de vieți”, a declarat Ciuhodaru la RFI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close