Antena 3 CNN Actualitate Social Un bărbat din județul Iași a murit de frică în momentul în care a văzut izoleta. Bărbatul era suspect că ar fi fost infectat cu COVID-19

Un bărbat din județul Iași a murit de frică în momentul în care a văzut izoleta. Bărbatul era suspect că ar fi fost infectat cu COVID-19

Situație incredibilă în localitatea Moţca, din județul Iași. Un bărbat suspect de COVID-19 a murit de frică la vederea izoletei, când se făcea o anchetă epidemiologică.

Un bărbat din județul Iași a murit de frică în momentul în care a văzut izoleta. Bărbatul era suspect că ar fi fost infectat cu COVID-19
Sursa foto: Antena 3
23 Mai 2020   •   15:25

„Eu, din câte ştiu, la Moţca a fost un deces al unui cetăţean suspect de COVID, dar care avea multe comorbidităţi. Impactul emoţional când a venit DSP-ul şi când a văzut izoleta, din câte am înţeles eu, i-ar fi produs un infarct“, a declarat Elena Motaş, consilier pe problema rromă la Prefectura Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

 În urma testării posibililor contacţi ai persoanei decedate, cinci localnici au fost găsiţi cu infecţie cu noul coronavirus.

Reacţia la vestea dată de medicii epidemiologi nu a fost una prea domestică, în sensul că unele dintre acestea ar fi manifestat un comportament ostil şi ar fi refuzat internarea.

„DSP Iaşi desfaşoară în această perioadă o anchetă epidemiologică într-o localitate rurală din judeţul Iaşi, în urma confirmării cu noul coronavirus a unor persoane din această localitate. Ancheta are în vedere stabilirea tuturor contacţilor direcţi, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru noul coronavirus. Epidemiologii din cadrul DSP Iaşi au recoltat mai multe probe din colectivitate, iar rezultatele au confirmat prezenţa noului coronavirus la 5 persoane din această localitate. Având în vedere atitudinea ostilă a celor confirmaţi pozitiv cu COVID-19, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, iar măsurile şi concluziile finale vor fi anunţate după încheierea acesteia“, se precizează în comunicatul DSP Iaşi.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close