Antena 3 CNN Actualitate Social Un gigant militar german cumpără o fabrică românească de renume | Investiția vine la pachet cu noi locuri de muncă

Un gigant militar german cumpără o fabrică românească de renume | Investiția vine la pachet cu noi locuri de muncă

Un gigant militar german va cumpăra o fabrică românească de renume. În urma investiției, oamenii de din mediul de afaceri estimează că vor fi exista zeci de locuri de muncă, în noua companie.

Un gigant militar german cumpără o fabrică românească de renume | Investiția vine la pachet cu noi locuri de muncă
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    01 Feb 2024   •   22:00

În cursul zilei de joi, 1 februarie, compania germană de apărare Rheinmetall a anunțat achiziționarea a 72,5% din acțiunile producătorului român Automecanica Mediaș.

Discuțiile începuseră încă din 2023, când cele două companii au început să colaboreze la centrul de logistică și reparații pentru vehicule blindate ale Armatei Ucrainene produse de Rheinmetall, situat în Satu Mare

Compania germană se aşteaptă ca vânzările anuale înregistrate de  Rheinmetall Automecanica să se apropie de 300 mil. euro, iar totalul comenzilor din anul financiar curent să se încadreze în intervalul de trei cifre în milioane euro. 

Mai mult decât atât, analiștii financiari sunt de părere că, prin intermediul tranzacției, fabrica din Mediaș va fi un factor-cheie în dezvoltarea orașului. De asemenea, investiția reprezintă și o oportunitate pentru oamenii aflați în căutarea unui loc de muncă.

Oamenii de afaceri au în plan să se extindă și cu forța de muncă, în fabrică, astfel că vor exista noi locuri de muncă pentru muncitorii calificați.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea imagini cu Automecanica Mediaș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

“Includerea Automecanica Mediaş în familia Rheinmetall marchează o etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenţei Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la întărirea capacităţilor defensive ale UE şi NATO pe flancul estic al Europei”, spune Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall, într-un comunicat de presă, citat de Ziare.com. 

Citește și: Șeful Armatei Române: ”Populația trebuie să se îngrijoreze și să fie pregătită în caz de război” | Radu Tudor: ”Granițele României sunt și granițele NATO”

 Rheinmetall a încheiat un contract de 328 mil. euro cu statul român, în luna decembrie a anului trecut, care prevede modernizarea sistemelor de apărare antiaeriană a ţării.

“Prezenţa Rheinmetall în România înseamnă că forţele desfăşurate pe flancul estic al NATO vor putea conta pe timpi de răspuns mai scurţi şi lanţuri de aprovizionare mai robuste”, menţionează reprezentanţii Rheinmetall într-un anunţ postat pe site-ul companiei.

×
Subiecte în articol: Rheinmetall Automecanica Mediaș
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close