Antena 3 CNN Actualitate Social Un nevăzător cu probleme neuropsihice a dispărut de acasă pentru a doua oară. Apelul disperat al rudelor - FOTO

Un nevăzător cu probleme neuropsihice a dispărut de acasă pentru a doua oară. Apelul disperat al rudelor - FOTO

Un bărbat de 50 de ani din Zalău, nevăzător şi aflat sub tratament neuropsihiatric, a plecat luni, 6 ianuarie, de la domiciuliul său şi nu s-a mai întors.

Un nevăzător cu probleme neuropsihice a dispărut de acasă pentru a doua oară. Apelul disperat al rudelor - FOTO
Sursa foto: sursă foto:pixabay.com
06 Ian 2020   •   20:18

Îngrijorate, rudele sale au făcut un apel pe Facebook și au oferit o serie de informații cu privire la acesta.

De altfel, nu este pentru prima dată când familia anunţă dispariţia lui Cornel Rezmuveş. În vara anului 2018, acesta a reuşit să fugă de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Jibou, unde a fost instituţionalizat timp de 10 ani. A fost găsit după circa trei săptămâni la o mănăstire în judeţul Cluj, informează Adevărul.

„FUGIT/ DISPĂRUT DE ACASĂ DE LA ZALAU, azi dimineaţă, de Bobotează, 6 ianuarie, 2020,

FRATELE NEVĂZĂTOR (fratele mai mare, cu tratament neuropsihiatric)!!!!

Fratele meu, Cornel Rezmüveş (nevăzător şi cu tratament medicamentos neuropisihiatic de mai mult de 10 ani), in fotografie, a fugit de acasă, pe geam, de la la locuinţa părinţilor din Zalău, județului Sălaj, în jurul orei 6.00, azi dimineaţă, data de 6 ianuarie, 2020.

Semnalmente:
- nevăzator
- are aproximativ 1,7 metri
- are o deformare foarte propunţată a abdomenului şi coloanei verterale (foarte vizibilă curbura coloanei vertebrale).

A plecat de acasă cu îmbrăcăminte de iarnă adecvată (geacă de iarnă culoare neagră, căciulă de culoare neagră, cizme de iarnă negre, pantaloni de catifea negri, mănuşi negre din material textil).

- Poartă ochelari de soare (cei pe care ii are in fotografie).
- Are ceas de nevăzători, mecanic (se ridică sticla la ceas şi se pipăie scrisul în limbajul Braille pe ceas).
- Este foarte sociabil, comunicativ, simt de orientare foarte bun pentru un nevăzator, memorizează foarte repede numere de telefon, foarte descurcăreţ, vorbăreţ, pretenţios la mancare.

Are câteva câteva particularităţi în vorbire datorită bolii neuropsihiatrice, în sfeta imaginarului (greu de sesizat pt.un necunoscător):
(teama de substanţe puse in mancare, i se pare că politia, sau un poliţai este în zona lui, că il păzeşte - dar nu are frică de loc, că a fost nedreptăţit de ceva instituţii şi vrea să ii facă dreprate preşedintele sau alte instituţii centrale, vorbeşte continu, chiar şi cu mâncarea în gură uneori nu se abţine de la a vorbi.
-Ultima perioada a fost foarte agitat, nemulţumit, a necajit-o pe mama foarte tare.

Fratele meu Cornel a fost acasă la părinţi de un an şi jumătate, îngrijit de părinţii mei în condiţii foarte bune, ultimele săptămâni a fost mai agitat
Înainte de această perioadă de locuit acasă, pentru 10 ani a fost internat în Spitalul de Neuropsihiatrie din Jibou (jud. Sălaj).

Potrivit acestuia, bărbatul este sub tratament medicamentos de aproape 14 ani, iar la câteva ore de la dispariţie şi-a contactat familia, însă a refuzat să spună unde se află: "Ne facem griji pentru el, fiind aceste temperaturi scăzute, neavând medicametaţia neuropsihiatrică şi alte riscuri”, se arată în postare de pe Facebook.

„Deja şi-a cumparat un telefon cu butoane (il poate simti mai uşor), şi m-a sunat cu nr.pivat de 2 ori azi, la amiază şi in jurul orei 14.00 (nu a vrut să zică unde este; mi-a spus că a băut un suc pepsi cola şi că a mâncat; la a 2-a convorbire deja era mai moleşit-posibil de la lispa medicamentelor.

Dacă este văzut, vă rugăm mult tare să ne contactaţi la nr.de tel. 0749-797.044, sau 0744-255.779 (nr.meu), sau orice secţie de poliţie!

Vă rog să distribuiți mesajul/ postarea mea, după cum considerați de bună cuviință, şi să ne pomeniți in rugăciunile dumneavoastră!
Vă mulțumesc in numele intregii noastre familii!”.

×
Subiecte în articol: Zalau cornel rezmuveș
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close