Antena 3 CNN Actualitate Social Un polițist din Suedia, venit în România, a făcut o descoperire uluitoare într-un muzeu din București: „Acum știu!”

Un polițist din Suedia, venit în România, a făcut o descoperire uluitoare într-un muzeu din București: „Acum știu!”

Un polițist din Suedia, venit în România, a făcut o descoperire uluitoare într-un muzeu din București: „Acum știu!”
Sursa foto: Foto: BIRN
02 Noi 2019   •   12:37

Un polițist din Suedia, venit în România, a făcut o descoperire uluitoare într-un muzeu din București. 

Michael Cojocaru s-a născut într-o familie de români, vorbește bine limba română și a venit în țară ca să-și susțină sora, care a absolvit Facultatea de Medicină dentară. 

Tânărul de 23 de ani a intrat în Muzeul Kitschului din Bucureşti și a făcut o descoperire neașteptată despre bunicul său. A aflat că a fost un prolific hoț de buzunare în perioada comunistă.

„Nu ştiam multe lucruri despre bunicul din partea mamei. Singurul lucru pe care îl ştiam cu adevărat era numele său: Constantin Simion şi faptul că numele de familie al mamei sale era Gavrilă”, a povestit Cojocaru. Tânărul poliţist a fost uşor surprins când i-a găsit numele, dar iniţial a crezut că este o simplă coincidenţă. Când a citit, însă, că Simion Constantin mai era cunoscut şi ca Gavrilă n-a mai rămas loc de îndoială. „S-a născut în 1926 în Bucureşti şi seamănă foarte mult cu mine: ochii, pomeţii”, a povestit Cojocaru, prezentând fotografia unui bărbat înregistrat drept „hoţ de buzunare condamnat de şapte ori”. După ce a verificat informaţiile cu mai multe rude, Cojocaru a fost convins că făcuse, din greşeală, o descoperire neaşteptată.   „Acum ştiu că bunicul meu a fost de parte greşită a legii. Sunt fericit să ştiu cine a fost”, a spus Michael, scrie Adevărul. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close