Antena 3 CNN Actualitate Social Vești bune pentru navetiștii care vin cu mașina în București. Noi parcări, construite aproape de gurile de metrou

Vești bune pentru navetiștii care vin cu mașina în București. Noi parcări, construite aproape de gurile de metrou

Vești bune pentru navetiștii care vin cu mașina în București. Noi parcări, construite aproape de gurile de metrou
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
30 Aug 2019   •   16:50

Peste 1.000 de noi locuri de parcare vor avea la dispoziţie cei care vin în Capitală din localităţile din sudul Bucureştiului, pentru a îşi lăsa acolo maşinile şi a îşi continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. 

Mai bine de jumătate dintre ele sunt deja folosite în apropierea staţiilor de metrou Dimitrie Leonida şi Berceni. 

Altele, printre care şi o parcare supra-etajată, sunt acum în lucru la Apărătorii Patriei şi Piaţa Sudului.

Peste 130 de mii de maşini ajung zilnic în Capitală, dispre localităţile limitrofe. Ceea ce crează, evident, aglomeraţie în tot oraşul. Soluţia folosită în cele mai mari oraşe din Europa, aceea ca oamenii să lase autoturismele la intrarea în oraş şi de acolo să ia metroul, autobuzul sau tramvaiul, se aplică acum şi în sectorul 4. 600 de locuri de parcare sunt deja la dispoziţia celor care ajung în zona staţiilor de metrou Berceni şi Dimitrie Leonida.

Alte 200 de locuri vor fi amenajate la Apărătorii Patriei, unde parcarea va fi prevăzută şi cu o zonă de agrement. Mai exact, pe terasă, vor fi amenajate terenuri de sport. O altă parcare va fi inaugurată în curând în zona Piaţa Sudului.

Şoferii care îşi vor lăsa maşinile în noile parcări vor plăti doar 3 lei pentru intervalul 7 - 19. În afara acestui interval, parcarea va costa 3 lei pe oră. La astfel de parcări nu se pot face abonamente, nefiind încurajată parcarea pe termen lung.

Alte aproape 10.000 de noi spaţii unde oamenii îşi pot lăsa maşinile vor fi create în Sectorul 4 după finalizarea lucrărilor de pe marile bulevarde. Mai exact, odată cu lărgirea şoselelor, vor fi amenajate locuri de parcare în spic, ceea ce va permite să încapă mai multe maşini.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close