Antena 3 Actualitate Social Vizitele intime la deținuți în starea de alertă, permise doar dacă partenerul aduce adeverinţă medicală

Vizitele intime la deținuți în starea de alertă, permise doar dacă partenerul aduce adeverinţă medicală

22 Mai 2020   •   16:38
Vizitele intime la deținuți în starea de alertă, permise doar dacă partenerul aduce adeverinţă medicală
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Vizitele intime la deținuții din penitenciarele romnești sunt permise doar dacă vizitatorul aduce un certificat de la epidemiolog. Acesta trebuie să arate că nu are coronavirus, arată Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului ANP adeverinţa medicală trebuie să fie emisă cu cel mult 3 zile înainte de data acordării dreptului la vizită intimă.

În acelaşi timp, vizitatorul va trece printr-un triaj epidemiologic şi va completa un chestionar. Dacă are simptome specifice, vizita va fi replanificată.

„Deplasarea către spaţiul destinat acordării vizitelor intime se va realiza pe un itinerar prestabilit. Pe parcursul deplasării către spaţiul indicat, persoana vizitatoare are obligaţia de a purta echipamentul individual de protecţie (mască, mănuşi, vizieră - după caz)”, se arată în anunţul ANP.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close