Antena 3 Actualitate Social VREMEA. Iarna se instalează în curând în România: "Este posibil oricând de acum să avem episoade cu ninsoare"

VREMEA. Iarna se instalează în curând în România: "Este posibil oricând de acum să avem episoade cu ninsoare"

24 Oct 2019   •   17:10
VREMEA. Iarna se instalează în curând în România: "Este posibil oricând de acum să avem episoade cu ninsoare"

VREMEA Meteorologii anunță că de la sfârșitul lunii acesteia, frigul se instalează în România. "Este posibil oricând de acum să avem episoade cu ninsoare", spun meteorologii.

 "Luna octombrie de la început şi până în prezent înregistrează o abatere termică pozitivă de 2.3 grade faţă de normalul climatologic al unei luni octombrie în ţara noastră, situându-se, într-adevăr, pe locul 2, după luna octombrie a anului 1966 , cu o abatere termică pozitiva de 3.8 grade. Pe parcursul acestei săptămâni rămânem pe o vreme în general frumoasă, chiar deosebit de caldă", a explicat Florinela Georgescu, director executiv la ANM, la România TV.  

Georgescu spune că acest lucru determină aducerea aerului foarte rece şi, de acum înainte, nu este exclus ca în România să avem episoade cu ninsoare. "Masele de aer cald pot uneori avansa foarte mult spre poli de unde pot să împingă aerul foarte rece mult inspre regiunile sudice. Aceste oscillaţii aduc acel vortex polar de care vorbim cu toţii în fiecare iarnă. Vorbim despre aerul foarte rece care este favorizat  să avanseze mult înspre regiunile sudice ale continentelor. Este posibil oricând de acum să avem episoade cu ninsoare, dar episoade care să nu însemne neapărat venirea şi aşternerea definitivă a iernii la noi în ţară. Mai putem avea şi perioade cu vreme bună", a precizat declarat Florinela Georgescu.

 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ninsoare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close