Antena 3 Actualitate Social VREMEA. Prognoza meteo pentru zilele următoare. De când scăpăm de ploi și vijelii

VREMEA. Prognoza meteo pentru zilele următoare. De când scăpăm de ploi și vijelii

01 Mai 2019   •   16:24
VREMEA. Prognoza meteo pentru zilele următoare. De când scăpăm de ploi și vijelii
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

VREMEA. Joi, 2 mai, vremea va fi uşor instabilã, iar valorile termice vor fi în creştere uşoarã faţã de ziua precedentã devenind apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. Cerul va fi temporar noros şi mai ales dupã-amiaza şi seara, local, îndeosebi în jumãtatea vesticã a ţãrii, se vor semnala averse însoţite de descãrcãri electrice. La munte, în general la altitudini de peste 2000 m, trecãtor vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul ţãrii, la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului.
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative, iar seara şi noaptea va fi în creştere în regiunile estice şi în cele sudice.

VREMEA. Vineri, 3 mai, valorile termice vor continua sã creascã uşor, astfel încât vremea va deveni caldã în sud şi sud-est şi apropiatã de normalul termic în restul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, cu precãdere în cursul dupã-amiezii şi al nopţii, local în vest, nord, centru şi la munte şi izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în regiunile vestice şi nord-vestice şi parţial în cele centrale, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, valorile mai ridicate fiind în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.
Presiunea atmosferică în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale nu va avea variaţii semnificative, iar în rest va fi în scãdere pânã spre orele serii, iar apoi presiunea va avea o tendinţã de creştere.

VREMEA. Sâmbătă, 4 mai, vremea va fi instabilã, iar regimul termic caracterizat de valori uşor mai ridicate decât cele specifice datei în sud-est şi apropiate de acestea în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în a doua parte a zilei şi în orele serii local în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul ţãrii, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest şi în centru. Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala local în regiunile din jumãtatea vesticã a teritoriului şi pe spaţii mai mici în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi în sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close