Antena 3 CNN Actualitate Şofer român, erou în Spania după ce a salvat de la înec un alt șofer luat de ape

Şofer român, erou în Spania după ce a salvat de la înec un alt șofer luat de ape

Românul circula la volanul unui tir când a văzut o dubă luată de ape în Andaluzia, regiunea spaniolă grav afectată de inundații în aceste zile. S-a oprit și fără să stea pe gânduri a sărit în ajutorul șoferului.

Şofer român, erou în Spania după ce a salvat de la înec un alt șofer luat de ape
de Claudia Popovici    |    09 Noi 2020   •   17:30

Românul a devenit erou peste noapte după ce a salvat de la înec viața unui alt şofer al cărui vehicul a fost luat de ape, în timp ce circula pe drumul A-92, lângă Osuna, Andaluzia, Spania.

Andaluzia este regiunea spaniolă grav afectată de inundații într-o perioadă în care întreaga țară se confruntă cu ploi torențiale și vânturi puternice.

Potrivit managerului companiei, angajatul său a terminat programul de lucru și era pe punctul de a intra pe autostradă, când autoutilitara condusă de acesta a fost luată de ape și aruncată peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă. Norocul său s-a numit un alt şofer, un român.

Mihai Ioan Baciu conducea un TIR când a văzut o duba luată de ape. S-a oprit și fără să stea pe gânduri a sărit în ajutorul șoferului. Şi-a lăsat telefonul mobil și portofelul pe bordul unui autobuz oprit pe marginea drumului și apoi s-a grăbit spre vehicul.

"Când m-am apropiat de autoutilitară, am observat că șoferul era parcă prea calm și asta m-a îngrijorat foarte mult. Mă temeam că va face un infarct”, a povestit şoferul român citat de El Pespunte.

După ce a evaluat situaţia, românul s-a suit pe acoperişul utilitarei de unde a reuşit să spargă un geam. Cu ajutorul altor persoane a reuşit să îl scoată pe şoferul spaniol din dubiţa înghiţită de ape.

A foat salvat de un miracol

Şeful spaniolului salvat de Mihai Baciu a spus că angajatul său "a fost salvat de un miracol" și dacă forța apei ar fi răsturnat autoutilitara, povestea ar fi fost diferită. De îndată ce a aflat ce se întâmplase, s-a grăbit să ajungă la fața locului unde l-a găsit pe angajatul său „roșu de frig și cu lacrimi pe obraz”.

Doar câţiva martori au sărit să dea o mână de ajutor românului

Foarte multe persoane martore la incident au preferat să privească, să filmeze şi să fotografieze misiunea de salvare. în loc să dea o mână de ajutor. Lipsa de umanitate i-a indignat atât pe salvator cât şi pe victimă.

Eroul român şi-a pierdut actele 

Între timp, autobuzul în care își lăsase actele și telefonul plecase de la faţa locului.

Ud din cap până în picioare, şoferul român a ieşit pe autostradă şi a parcat la Polígono de Las Vegas de Osuna. Acolo a luat legătura cu Garga Civilă. În scurt timp, a fost anunţat că actele sale sunt în siguranță la secția de poliție.

Salvatorul a ţinut legătura cu şoferul spaniol pe care l-a salvat de la înec: "Mi-a spus că se simte bine și m-am bucurat ca un copil mic!”

 

×
Subiecte în articol: Spania şofer tir inundatii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close