Antena 3 CNN Actualitate Şoferul care şi-a smuls actele din maşina Poliţiei este cercetat penal: "Poliţistul a ales să plece pentru a nu escalada conflictul"

Şoferul care şi-a smuls actele din maşina Poliţiei este cercetat penal: "Poliţistul a ales să plece pentru a nu escalada conflictul"

Şoferul român cu "Mercedes de Anglia" filmat când smulge actele din maşina Poliţiei, pe autostrada A10, este cercetat penal pentru două infracţiuni, pe lângă amenda de 10.000 de lei pe care trebuie să o plătească.

Şoferul care şi-a smuls actele din maşina Poliţiei este cercetat penal: "Poliţistul a ales să plece pentru a nu escalada conflictul"
Sursa foto: Facebook | Sindicatul Europol
de Alin Tarnovschi    |    22 Ian 2023   •   19:13

Imaginile cu şoferul în vârstă de 39 de ani, din localitatea Cătanele, județul Argeș, aflat la volanul unui Mercedes înmatriculat în Anglia, au devenit virale, iar mulţi dintre cei care le-au văzut nu au înţeles de ce şoferul agresiv nu a fost reţinut.

Reprezentanţii Sindicatului Europol au explicat, astăzi, într-o postare pe Facebook, cum s-a desfăşurat interacţiunea dintre şofer şi poliţistul care se afla singur în maşină.

"Dacă ajungi să conduci un autoturism de 100k euro cu număr de Anglia, nu îți oferă nici prioritate față de ceilalți participanți la trafic și nici nu trebuie să te dai la o parte pentru că șoferul circulă în spatele tău.

Colegul nostru, a observat comportamentul agresiv al șoferului unui bolid care credea că i se cuvine cel puțin o bandă din toată autostrada. Doar că, dacă românul nostru respectă orice regulă de circulație în Anglia, în România crede că e “mai superior” și poate face ce vrea.

După ce a fost oprit, evident că a refuzat să se legitimeze, văzând că polițistul este singur, și după ce i s-a adus la cunoștință că i se va suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice, a “declinat” contribuabilul.

Citeşte şi: Şofer român amendat cu 10.000 de lei şi lăsat fără permis, după ce a făcut flash-uri şi a înjurat pe autostrada A10

S-a năpustit asupra polițistului ca să-și recupereze permisul de conducere, crezând că dreptul lui de a conduce pe drumurile publice este reprezentat de un “plastic”.

Fiind în imposibilitatea de a riposta, și de a folosit armamentul pentru această stare de fapt, colegul nostru a ales să plece, pentru a nu escalada conflictul.

La acest moment, șoferul nostru, care crede că a “izbândit” în fața “poliției rutiere”, este cercetat pentru cel puțin două fapte de natură penală: “sustragerea de înscrisuri” și “ultraj”, 257 alin. 1 și 4 rap. la art. 193 alin. 1 din C.pen. Pentru faptele de natură contravențională constatate înainte de a se comporta ca un gibon, va avea de plătit “decât” 9610 lei amendă. La 39 de ani, este chiar puțin având în vedere că are “câștiguri” de UK, cu mașină închiriată.

PS: Pentru cei care vor spune că trebuia să folosească armamentul, le spunem că pentru astfel de fapte legea din România îți INTERZICE să folosești arme letale", au scris reprezentanţii Sindicatului Europol în postarea de pe Facebook.

Permis suspendat. Șofer agresiv

Dacă ajungi să conduci un autoturism de 100k euro cu număr de Anglia, nu îți oferă nici prioritate față de ceilalți participanți la trafic și nici nu trebuie să te dai la o parte pentru că șoferul circulă în spatele tău. Colegul nostru, a observat comportamentul agresiv al șoferului unui bolid care credea că i se cuvine cel puțin o bandă din toată autostrada. Doar că, dacă românul nostru respectă orice regulă de circulație în Anglia, în România crede că e “mai superior” și poate face ce vrea. După ce a fost oprit, evident că a refuzat să se legitimeze, văzând că polițistul este singur, și după ce i s-a adus la cunoștință că i se va suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice, a “declinat” contribuabilul. S-a năpustit asupra polițistului ca să-și recupereze permisul de conducere, crezând că dreptul lui de a conduce pe drumurile publice este reprezentat de un “plastic”. Fiind în imposibilitatea de a riposta, și de a folosit armamentul pentru această stare de fapt, colegul nostru a ales să plece, pentru a nu escalada conflictul. La acest moment, șoferul nostru, care crede că a “izbândit” în fața “poliției rutiere”, este cercetat pentru cel puțin două fapte de natură penală: “sustragerea de înscrisuri” și “ultraj”, 257 alin. 1 și 4 rap. la art. 193 alin. 1 din C.pen. Pentru faptele de natură contravențională constatate înainte de a se comporta ca un gibon, va avea de plătit “decât” 9610 lei amendă. La 39 de ani, este chiar puțin având în vedere că are “câștiguri” de UK, cu mașină închiriată. PS: Pentru cei care vor spune că trebuia să folosească armamentul, le spunem că pentru astfel de fapte legea din România îți INTERZICE să folosești arme letale.

Publicată de Sindicatul Europol pe Duminică, 22 ianuarie 2023

×
Subiecte în articol: Poliția Română autostrada A10
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close